III Jornadas Predoctorales

Les III Jornadas Predoctorales en Estudios de la Antigüedad y la Edad Media ha comptat amb la participació de l'ARAEM

25/11/2016

Des de dimecres 23 fins avui divendres 25 d'han celebrat les III Jornadas Predoctorales, organitzades per doctorands del Departament de Ciències de l'Antiguitat i l'Edat Mitjana, entre els quals hi ha Ignacio Diaz, Núria Pacheco, Manel Pica i Montserrat Rovira.

Les jornades han tingut 36 comunicacions procedents d'alumnes de quinze universitats. Entre els comunicants s'hi troben Pere Roura, doctorand de Fèlix Retamero, que ha presentat "Estudi dels espais agraris de la vall de Ripoll a l'Edat Mitjana", una proposta basada en el seu treball final de màster realitzat l'any passat, i Marina Mateu, estudiant de màster que ha parlat de l' "Estudi de les torres medievals del Baix Ebre: Torre de la Candela, Torre de Burjassénia, Torre de Camarles i Torre de l’Ermita de la Mare de Déu de l’Aldea", una comunicació fonamentada en el treball final de grau i que forma part de l'actual treball final de màster en curs. 

 

Antoni Virgili dedica la ponència a Miquel Barceló

Les jornades s'han dividit en cinc blocs temàtics: aculturació, contacte entre religions, conquesta i colonització, economia i urbanisme, i lingüística i literatura. Cadascun d'aquests blocs ha estat precedit d'una ponència d'un professor de la Facultat. Antoni Virgili ha introduït el bloc de "Conquesta i colonització" amb una ponència homenatge a Miquel Barceló.