Conferència a Bítem

Més d'una seixantena de persones assisteixen a la conferència d'Antoni Virgili i Helena Kirchner "Bítem abans i després de la conquesta catalana de Tortosa (1148)"

27/01/2017

Antoni Virgili i Helena Kirchner han anat a Bítem a fer una xerrada sobre la incidència de la conquesta feudal de Tortosa a Bítem. La sala de la Unió Recreativa va quedar plena amb més d'una seixantena de persones que es van interessar per la temàtica. Els professors van dividir l'explicació en dues parts, en la primera Antoni Virgili ha fet una introducció sintètica del context de la conquesta de Tortosa, i en la segona Helena Kircher ha explicat la metodologia i els resultats del treball fet durant anys a la vall de l'Ebre, i concretament a Bítem.

En la part dedicada a les preguntes, els veïns s'han interessat per l'origen del seu poble, pel destí de la població sarraïna de Tortosa, i per l'origen dels conqueridors. En llegir la llista dels primers pobladors han identificat cognoms que encara avui en dia són presents entre la població.

La conferència s'emmarca en la divulgació del projecte encetat a la vall de l'Ebre ara fa sis anys. Molts dels bitemencs que han escoltat atentament les explicacions havien estat una font d'informació important a l'hora de dur a terme el treball de camp de la recerca. L'experiència ha estat molt enriquidora per les dues parts i es vol repetir en altres poblacions de la zona. 

 

Informació complementària: cartell de la xerrada de l'Ajuntament de Bítem