Actualitat

DEHISI: Grup de Recerca en Desenvolupament Humà, Intervenció Social i Interculturalitat

Codi UAB: 1406. Aquest grup está també adscrit a SINTE un equip de recerca consolidat reconegut per la Generalitat de Catalunya, Ref. SGR-0819.

Investigadors principals: José Luis Lalueza Sazatornil (JoseLuis.Lalueza@uab.cat) i Ibis Álvarez Valdivia (IbisMarlen.Alvarez@uab.cat )

Altres investigadors

UAB: Sònia Sánchez Busqués, Reme Rubio García, Marta Padrós Castells, David García Romero, Sílvia Camps Orfila, Cristina Zhang Yu, Carola Marín Suazo, Sarai García Díaz, Montserrat A. Izquierdo Ramón, Pia Podestà, Claudio Órdenes, Montserrat González Parera, Claudia Henao Agudelo.

Col·laboradors externs: Beatriz Macias Gómez-Estern (UPO), Virginia Martínez Lozano (UPO), María Marco Macarro (UPO), Moisés Esteban Guitart (UdG), Macarena Lamas Alcion (UACH), Felipe Jiménez Vargas (PUCV), Mónica da Silva (UDELAR), José Eduardo Sánchez (ICESI)

Objectius

La finalitat de DEHISI és l'estudi de la diversitat cultural i dels contexts d'exclusió social en el desenvolupament de les persones, així com el disseny de projectes i aplicacions per a la intervenció social i educativa.

DEHISI orienta la seva tasca en quatre àmbits:

  • La recerca-acció en l’àmbit del desenvolupament minoritari i en entorns d’exclusió social, i els processos de formació de la identitat
  • La recerca basada en el disseny d’entorns d’aprenentatge inclusiu, desenvolupant comunitats de pràctiques educatives en escoles i espais no formals.
  • La promoció de l’Aprenentatge Servei (ApS) universitari a través de l’execució de projectes docents, la recerca i el disseny de processos d’institucionalització.
  • L’impuls d’estudis i diagnòstic de necessitats en l’àmbit del benestar infantil, la protecció de menors i la intervenció amb famílies.

Des de 1998 desenvolupa el Projecte Shere Rom, comunitats de pràctiques per a la inclusió educativa, en col·laboració amb entitats gitanes i escoles, i en el marc de la xarxa internacional UClinks. Més informació:  http://www.5dbarcelona.org

 

Campus d'excel·lència internacional U A B