Actualitat

DEHISI: Grup de Recerca en Desenvolupament Humà, Intervenció Social i Interculturalitat

Codi UAB: 1406. Aquest grup está també adscrit a SINTE un equip de recerca consolidat reconegut per la Generalitat de Catalunya, Ref. SGR-0819.

La finalitat de DEHISI és l'estudi de la diversitat cultural i dels contexts d'exclusió social en el desenvolupament de les persones, així com el disseny de projectes i aplicacions per a la intervenció social i educativa.

DEHISI orienta la seva tasca en quatre àmbits:

  • La recerca-acció en l’àmbit del desenvolupament minoritari i en entorns d’exclusió social, i els processos de formació de la identitat
  • La recerca basada en el disseny d’entorns d’aprenentatge inclusiu, desenvolupant comunitats de pràctiques educatives en escoles i espais no formals.
  • La promoció de l’Aprenentatge Servei (ApS) universitari a través de l’execució de projectes docents, la recerca i el disseny de processos d’institucionalització.
  • L’impuls d’estudis i diagnòstic de necessitats en l’àmbit del benestar infantil, la protecció de menors i la intervenció amb famílies.

Des de 1998 desenvolupa el Projecte Shere Rom, comunitats de pràctiques per a la inclusió educativa, en col·laboració amb entitats gitanes i escoles, i en el marc de la xarxa internacional UClinks. Més informació:  http://www.5dbarcelona.org

 

Campus d'excel·lència internacional U A B