seminari.png

  Seminari Permanent del GHP
  2 de març de 2018, 11 h.   Sala de Reunions del Departament d’Història  Moderna i Contemporània de la UAB. B7/1124
  Conferència del Dr. Gregorio Alonso (University of Leeds): "Individuos y comunidades en los procesos de construcción nacional hispanoamericanos"
Més informació

 

 

  

CONTACTE: congres.internacional.corrupcio@uab.cat

Més informació: http://jornades.uab.cat/congresinternacionalcorrupció/

 

  Seminari Permanent del GHP
  1 de desembre de 2017, 11 h.
  Sala de Reunions del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la UAB. B7/1124

 Presentació, a càrrec de Steven Forti i Arnau González Vilalta del llibre:  El proceso separatista en Cataluña : análisis de un pasado reciente (2006-2017) / Steven Forti, Arnau González Vilalat i Enric Ucelay-Da Cal (Editors)

Més informació

 

 

  Congrés de la ICHRPT

  69th Conference de la ICHRPT (International Commission for the History of Representative and Parliamentary Institutions)
  Orléans, France
  5 - 8 September 2017

  Organitzat per:
  Comité d’histoire parlementaire et politique, the University of Orléans, the Mayor of Orléans, the Mayor of Blois, the Regional Council of Centre-Val de Loire and  the French Senate (Paris).  Més informació

 

 

  Lamentem comunicar-vos que la nostra companya Lourdes Plans i Campderrós va morir el passat dia 6 d'abril a Terrassa, a l'edat de 53 anys.

  Diplomada en Estudis Superiors Especialitzats. Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona –UAB- i Llicenciada en   Història Moderna i Contemporània per la UAB. Havia estat la Coordinadora del Diploma Universitari UPC en “Ciència, Tecnologia i Societat” a la Universitat de la Gent Gran a Terrassa.

Vinculada al Centre d’Estudis Històrics de Terrassa com a investigadora des del 1992, com a membre de la junta directiva des del 1995 fins l’actualitat (presidenta entre febrer de 2006 i febrer de 2014) i vocal de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (1997-en curs). Membre dels consells de redacció de Frontissa (1998), Terme. Revista d’història (2002) i Plecs d’història local (2006); i del consell editorial de la col·lecció “Els llibres de Terrassa” editats per la Fundació Torre del Palau (2014).

Era membre del Grup d'Història del Parlamentarisme des de l'any 2005 i va col·laborar activament en l'elaboració del Diccionario Biográfico de Parlamentarios Españoles (2012) i en el Diccionari Biogràfic de Parlamentaris de Catalunya (en curs)

Els membres del grup de recerca fem palesa la nostra tristesa i ens sumen al condol per aquesta lamentable pèrdua.

 

 

  Seminari Permanent del GHP
  3 de març de 2017, 11 h.
  Sala de Reunions del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la UAB. B7/1124

 Presentació del llibre de Jaume Muñoz, La España corrupta. Breve historia de la corrupción (de la Restauración a nuestros días, 1875-2016)

Més informació i activitats

 

  

Presentació el dia 13 de juny de l'obra de Borja de Riquer, "Cambó en Argentina: negocios y corrupción política"
 

 

 

 

   Nou accés i consulta dels Diaris de sessions del congrés.
    El Congreso de los Diputados posa en línia las Actas de Bayona i els Diarios de sesiones, sèrie històrica, 1808 - 1977

 

El Grup d’Història del Parlamentarisme participa, com a partner, en el projecte de cooperació europea finançat pel CNRS de França (2016-2020): “Politique et corruption : histoire et sociologie comparées à l’époque contemporaine”.
Coordinat per Frédéric Monier (Centre Norbert Elias, École des Hautes Études en Sciences Sociales) compta amb la col·laboració de centres d’investigació d’Alemanya, Canadà, Espanya, França i Romania. Veure més (+)

 

Campus d'excel·lència internacional U A B