El GRAI, grup de recerca d’una universitat pública catalana, condemna la decisió del govern d’Espanya d’anul·lar les institucions de l’autogovern de Catalunya. La intervenció de la Generalitat de Catalunya, reconeguda en l’ordenament jurídic actual des d’abans de la Constitució, suposa que Catalunya serà governada des de Madrid per part d’un partit, el PP, que només té un 8,5% dels vots catalans. La pràctica anul·lació de les funcions pròpies del Parlament català dinamita la separació dels poders executiu i legislatiu i és un fet sense precedents a l’Europa democràtica. La intervenció dels mitjans de comunicació públics, TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies introdueix la censura a la llibertat d’informació, esborra la pluralitat d’opinió present en aquests mitjans i impedeix la seva tasca de difusió de la llengua i la cultura catalanes. Davant d’aquest duríssim atac als drets fonamentals dels ciutadans, el GRAI reafirma el seu compromís amb les llibertats i la democràcia, així com també s’afegeix al clam per la llibertat dels presidents de les dues entitats ciutadanes organitzadores de les manifestacions pacífiques dels darrers set anys, empresonats sense fiança.

Aprenentatge entre iguals: col·laboració, aprenentatge cooperatiu i tutoria entre iguals és un Grup de treball de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que agrupa profesionals de diverses procedències compromesos en l'estudi, la pràctica i la divulgació de l'aprenentatge entre iguals. A més a més, una part dels seus membres estan organizats com a Grup de Recerca reconegut per la UAB i adherits al Seminari Interuniversitari d'Investigació en Estratègies d'Ensenyament i Aprenentatge (SINTE).

Entenem per iguals les personas que ocupen un estatus social similar i que cap d'elles actúa como a professor professional de les altres. En aquest sentit, ens interessem per l'aprenentatge cooperatiu entre alumnes; entre professors; entre membres d'una familia i entre persones voluntàries.

Seguiu-nos a les xarxes socials

Seguir

  

  

Els continguts d'aquesta pàgina web es poden utilitzar, sempre que se'n citi la procedència.

Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals. (Juliol 2007). Barcelona. Universitat Autònoma de Barcelona. Data de consulta. http://grupsderecerca.uab.cat/grai/

Campus d'excel·lència internacional U A B