Membres del GREP

Els membres del GREP són docents de la Unitat Didàctica de l'Educació Corporal del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tots ells/es són:

 

MARTÍNEZ MÍNGUEZ, LURDES

C:\Users\Vaio\Downloads\P1040842.JPG

Sóc mestra, Psicomotricista, especialista d’Educació Física, Llicenciada en Filosofia i Lletres i Doctora en Ciències de l’Educació. Durant 15 anys ha estat mestra a escoles d’Educació Infantil i Primària (Jaume Salvatella i Beethoven de Santa Coloma de Gramenet i Llibertat de Badalona). L’any 2003 comença la meva docència  en Educació Superior entrant com a professora associada de la Unitat de Didàctica de l’Educació Corporal del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona, on actualment soc professora Agregada Interina. He estat Coordinadora de la Diplomatura de Mestre d’Educació Física i Coordinadora de Practicum de la titulació de Mestre d’Educació Infantil. Actualment sóc la Coordinadora del Grup de Recerca en Educació Psicomotiru, Directora del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys i Coordinadora de l’especialitat d’Art, Cos i Moviment del Màster Universitari de Recerca en Educació.

Des del 2005 que sóc membre de la Red de Evaluación Formativa y Compartida en Docència Universitaria. Les seves línies de recerca giren al voltant del desenvolupament i avaluació de competències professionals psicomotrius, avaluació formativa en Educació Superior, encaix de la psicomotricitat en els centres educatius, marc teòric-pràctic de l’educació psicomotriu, avaluació del Projecte Curricular de Centre, relació entre currículum i psicomotricitat. Dirigeixo tesis doctorals, treballs final de Màster i de Grau relacionats amb la psicomotricitat. Coordino i participo en diferents projectes d’I+D+i competitius. Sóc autora d’articles en revistes amb índex d’impacte, professionalitzadores, llibres i capítols de llibres.

 

 

FORCADELL DRAGO, XAVIER

Em dic Xavi Forcadell Drago. Sóc Mestre d'Educació Física, Psicomotricista, Educador Emocional i Doctor en Didàctica de l’Educació Física, de les Arts Visuals, de la Música i de la Veu, per la Universitat Autònoma de Barcelona.  

Des que vaig descobrir la Psicomotricitat, gràcies al mestre i psicomotricista, Josep Ramon Aymerich, he estat un apassionat en aquesta disciplina. Aquesta ha estat present, tant en la meva pràctica professional, com a mestre i psicomotricista, i també en les formacions que he realitzat durant aquest temps. 

En el Postgrau d’Educació Emocional, de la Universitat de Barcelona, el meu treball final és va titular “La Psicomotricitat Emocional al Segon Cicle d'Educació Infantil”. En el Postgrau en Formació d’Especialistes en Psicomotricitat, de la Universitat Ramon Llull, vaig endinsar-me en el rol del Psicomotricista. I a continuació vaig realitzar la tesi doctoral, amb la supervisió de les directores, la Dra. Lurdes Martínez i la Dra. Cori Camps, amb la qual vaig definir l’avaluació de les competències del psicomotricista en l’àmbit educatiu per millorar el seu desenvolupament professional. 

Actualment, sóc mestre i psicomotricista en un escola, i professor en la Universitat Autònoma de Barcelona, en el Grau d’Educació Infantil i en el “Postgrau de Desenvolupament psicomotor de 0 a 8 anys”, i en la Universitat Rovira i Virgili, en el “Màster Internacional en Educació i Teràpia Psicomotriu". També he estat professor  de la Universitat de Barcelona, en el Grau d’Educació Infantil i en el “Màster oficial d’Activitat Motriu i Educació”. I sóc membre del Grup de Recerca en Educació Psicomotriu de la Universitat Autònoma de Barcelona, reconegut per la Generalitat de Catalunya (2014 SGR 1662).

 

 

MAS PARERA, MAITE

Sóc Llicenciada i Doctorada en Psicologia per la UAB. Des de fa 12 anys coordino i dirigeixo una Escola Bressol Municipal. Des de 1999 sóc Professora Associada de la UAB i actualment realitzo la meva docència en el Grau d’Educació Infantil. Faig assessoraments a escoles bressol per l’ICE de la UAB i la meva recerca sempre s’ha centrat en la primera infància.
Alguns dels meus últims treballs d’investigació estan centrats en l’educació psicomotriu on destaco “La representación: de la vivencia a la simbolización a través del arte” publicat a la revista Entre Líneas; “Can Psychomotricity improve cognitive abilities in infants?” publicat a la revista Aloma; “L’escola que volem a partir del projecte psicomotriu que desenvolupem” publicat a la revista Guix Infantil i “Different Perceptive Qualities for the Psychomotricity” publicat a la revista American Journal of Educational Research. Tot aquest treball s’ha consolidat en un llibre realitzat conjuntament amb altres membres i col·laboradors del grup de recerca: “La psicomotricidad educativa: avanzando paso a paso” de la editorial Octaedro.

 

 

MOYA PRADOS, LAURA

Sóc mestra d’Educació Infantil (UAB), Psicomotricista (UAB), Psicopedagoga (UB) i tinc el Màster Universitari de Recerca en Educació en l’Especialitat d’Art, Cos i Moviment (UAB). Actualment estic cursant estudis de Doctorat a la UAB sobre la formació corpòria dels mestres d’Educació Infantil.

La meva experiència laboral recau sobretot en l’àmbit educatiu on vaig iniciar la meva carrera professional com a mestra d’escola bressol i, posteriorment, com a mestra en el segon cicle d’Educació Infantil i cicle superior de Primària. També he treballat com a psicopedagoga amb edats compreses entre els 3 i els 18 anys. En la meva trajectòria com a mestra i psicopedagoga, la psicomotricitat ha estat i és un dels meus puntals clau no només des del gran potencial que contempla la intervenció en la sala sinó des d’un enfocament global i interdisciplinari en la vida quotidiana a l’escola.

Aquesta tasca docent la complemento amb la recerca i la docència universitària. Per mi, la recerca és un dels factors claus en la innovació educativa i, per això, vaig decidir formar-me al respecte i incorporar-la a la meva vida professional com a mestra. Les meves línies de recerca es dirigeixen principalment a l’avaluació formativa i compartida en l’Educació Superior i, també, a la formació del mestre d’educació infantil pel que respecta a les seves competències professionals psicomotrius i la seva formació corpòria.

En l’àmbit de la recerca, també destacar que actualment sóc coordinadora de l’àrea d’Educació Física del Congreso Internacional Multidisciplinario de Investigación en Educación (CIMIE) de l’Asociación Multidisciplinar de Investigación Educativa (AMIE). I, també, formo part de la Red de Evaluación Formativa y Compartida en Educación Superior (REFYCES) que té com a finalitat innovar en la docència universitària a través del desenvolupament de cicles d’investigació-acció.

En quan a la docència universitària, he realitzat docència com a professora associada en el Grau d’Educació Infantil. Per una banda, he realitzat docència en la UVic impartint l’assignatura Desenvolupament Psicomotor i, per una altra banda, en la UAB impartint l’assignatura Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil i, també, sóc tutora de Practicum IV. Actualment continuo realitzant aquesta tasca docent a la UAB com a Personal Investigador en Formació.

Referent a l’àmbit universitari, sóc coordinadora del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys i professora d’aquest impartint el seminari sobre El joc en Psicomotricitat i col·laborant en la formació personal (Treball Corporal) del postgrau.

Finalment, també exposar que un altre àmbit on també m’agrada participar i col·laborar és en la formació permanent dels professionals de l’àmbit de l’educació realitzant cursos a mestres i educadors en actiu en temes relacionats amb l’Educació Psicomotriu i assessoraments específics a escoles.

 

 

NIEVA BOZA, CAROL

f1

Sóc mestra d’educació física i psicomotricista  i exerceixo aquesta formació des de l’any 2001. A l’any 2011 vaig començar a treballar com a professora associada a la Universitat de Barcelona (UB), i des d’aquest any, 2017, estic com a professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A més a més, sóc pedagoga i doctora de l’Activitat Física, Educació Física i l’Esport. Entre l’any 2012 al 2014 vaig col·laborar en el Grup de Recerca en Desenvolupament Psicomotor de la UAB. Des del 2014 col·laboro i sóc membre d’aquest Grup de Recerca en Educació Psicomotriu de la UAB.

Aquest curs 2016-2017 he començat a col·laborar en el Postgrau de Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys i imparteixo classes al Màster Universitari de Recerca en Educació: Art, Cos i Moviment.

 

 

PÉREZ MARTÍN, MAR

Sóc mestra d’Educació Infantil, Postgrau en Desenvolupament Psicomotriu per la UAB.

La meva experiència és com a mestra en educació infantil al cicle 0-3 i com a Psicomotricista. Actualment soc directora d’una escola bressol municipal i estic realitzant docència en el Grau d’Educació Infantil de la UAB en impartint les assignatures de “Didàctica de l’Educació corporal” i “Joc i moviment” i les tutories de Practicums II i IV i TFG’s.

 

 

PORTA MARTÍNEZ, FRANCESC

Sóc diplomat en Educació Física per la Universitat de Girona i Psicomotricista. Actualment director i psicomotricista a l'escola Carlit de Barcelona.

Per altra banda tinc el Postgrau d'especialistes en Psicomotricitat i postgrau en teràpia psicomotriu per la Universitat Ramon Llull i el Màster en Recerca en Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment doctorand de 3r any del Doctorat en Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col.laboro i tutoritzo les pràctiques del Diploma d'especialització en psicomotricitat de la Ramon Llull i soc professor associat de Pràcticum II i III del GEI de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Campus d'excel·lència internacional U A B