Benvinguts

La globalització actual es caracteriza per l'acceleració i la intensificació dels fluxos d'intercanvi entre diferents regions del món.

La presència de l'Àsia Oriental és cada cop més propera i evident dins el context mundial. Això no obstant, l'imaginari dominant, en comptes d'aprofundir la comprensió mútua, encara n'accentua la distància i la llunyania.

Els processos i dinàmiques d'intercanvi que es desenvolupen arran de l'encontre entre persones i grups socials amb unes característiques culturals pròpies necessiten ser reconeguts per poder superar les barreres i jerarquies que ens separen.

La diversitat cultural present dins l'Àsia Oriental, així com les transferències culturals bidireccionals entre l'Àsia Oriental i la resta del món, és el que pretén treure a la llum aquesta pàgina.

Activitats

28 de maig  

Peligro amarillo, minoría modelo, blanco honorífico, foráneo perpetuo y otros estereotipos de los inmigrantes chinos en la cultura popular estadounidense

La historiadora Evelyn Hu-Dehart examinarà la construcció de diverses iimatges estereotipades dels inmigrants xinesos als Estats Units des de mitjans del segle XIX fins a l'actualitat. La construcció d'aquestes imatges i a seva evlució responen a les canviant relaciones entre Xina i els Estats Units al llarg de la histproia, així com de la posició de Xina en el context global. 

Informació de l'activitat
28 de maig de 2018 a las 18:00h
Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, Aula 2.
UAB

Entitats Promotores Observadores

logo_CIDOB

Centre d'Informació i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB)

logo_casaasia

Casa Àsia

jfoundation

Japan Foundation

logo_confucio

Fundació Institut Confuci de Barcelona

 

Contactar amb el grup

Correu postal

Grup de Recerca INTER ASIA
Departament de Traducció i d'Interpretació
Despatx: K/1018 Edifici K
Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Barcelona
ESPANYA

Telèfon / Fax

 

Campus d'excel·lència internacional U A B