Ignacio Díaz

Ignacio Díaz (Barcelona, 1992) es va graduar en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2014 i va cursar un màster en Història Medieval a la Universitat de St Andrews (Escòcia) el curs 2014-15. El 2015 va obtenir una beca predoctoral de la Fundació ‘la Caixa’ i va iniciar els seus estudis de Doctorat en Cultures en Contacte a la Mediterrània a la UAB sota la direcció del Dr. Fèlix Retamero. El seu projecte de tesi doctoral consisteix en l'estudi de l'impacte que la conquesta castellana va tenir sobre el paisatge i les pràctiques agrícoles de les societats indígenes d'al-Àndalus i Gran Canària entre els segles XIV i XVI.

Al llarg de la seva formació com a investigador, ha dut a terme treball de camp a la Vall del Genal i Casarabonela (Màlaga), a Olvera (Cadis) i a Agüimes (Gran Canària). Durant el seu doctorat ha realitzat estades com a visiting PhD researcher a la Universitat de Glasgow (Escòcia) i a la Universitat de Leiden (Països Baixos), sota la supervisió del Dr. Michael Given i de la Dra. Prof. Corinne Hofman.

Recentment, ha publicat l’article "Guarding the frontier: Castilian settlers on the border with Granada in the fifteenth century", Journal of Medieval Iberian Studies 10:3, 2018: 385-402.