Programa de Generació d'Idees

El projecte Caduf, del Grup de Recerca ARAEM, guanya el segon premi Programa de Generació d'Idees del Parc de Recerca de la UAB

01/12/2016

El grup ARAEM ha guanyat el segon premi del Programa de Generació d'Idees del Parc de Recerca UAB amb el projecte Caduf, un servei d'estudi de paisatges agraris tradicionals. El projecte Caduf inclou la diagnosi de l'estat de conservació dels espais, així com un estudi històric i arqueològic, per tal de donar una proposta de gestió, conservació, rehabilitació i difusió cultural. L'objectiu de Caduf és involucrar el paisatge històric i tradicional dins l'oferta cultural tant d'institucions públiques com d'empreses agroalimentàries interessades en aportar valor a la seva marca per diferenciar-se de la competència.

Aquest premi esà dotat amb 1.500€ en metàl·lic i sis mesos d'incubació al Parc de Recerca UAB valorats en 675€ euros. Aquest període servirà als investigadors per bastir la seva idea de negoci, rebre l'assessorament necessari i engegar el projecte. Els membres de l'equip guardonat són Helena Kirchner, investigadora, Ignacio Díaz i Núria Pacheco, becaris, i Manel Pica i Montserrat Rovira, col·laboradors.

Dos mesos de formació al Programa

Durant els mesos d'octubre i novembre, l'equip ha estat participant en aquest curs promogut pel Parc de Recerca de la UAB que enguany ha estat dedicat a les indústries culturals, creatives i basades en l'experiència. El curs vol contribuir a fomentar l'esperit emprenedor, la cultura de la innovació i donar suport a modelar les idees dels investigadors i doctorands de tots els àmbits científics. La primera part del programa ha consistit en diferents sessions creatives per generar idees i donar-les-hi forma. Un cop definida la idea, professionals del sector amb experiència en la creació i gestió d'empreses han format als participants sobre formes jurídiques, propietat intel·lectual, tècniques de presentació o finançament, per tal que els participants adquirissinn els coneixements necessaris per a l'elaboració dels plans de negoci.

La resta de premiats en el Programa han estat Digitus II, un projecte que ofereix un servei automàtic per a la transcripció i indexació de documents manuscrits procedents d'arxius històrics, guardonat amb el primer premi, i Zephyrus, un projecte per millorar la conservació de les obres d’art amb un kit professional de desinfecció per anòxia, que ha guanyat el tercer premi.