Seminari de Ramaderia Medieval

Se celebra el primer Seminari de Ramaderia Medieval

22/11/2016

Durant el 22 de novembre s'ha dut a termeel Seminari de Ramaderia Medieval, una trobada amb l'objectiu de reunir impressions i experiències de la recerca en ramaderia com a objecte d'estudi.

El Seminari ha començat a les deu del matí a l'aula B9/130 de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB amb la presentació de quatre casos d'estudi: Esteban López presentarà Ganaderos andalusíes y castellanos en la Sierra de Málaga (s.XV-XVI), Antoni Ferrer parlarà dels Ramaders d'una illa seca. Aljubs ramaders a Formentera, Jaume Olivé se centrarà en la Gestió Ramadera i primera expansió feudal (s.IX-XI) i Manel Pica explicarà el cas de La ramaderia a la Tinença de Benifassà (Castelló). Durant la resta de la jornada, els comunicants i la resta de participants han anat generant dialèctiques al voltant de diferents temes generats espontàniament. 

La trobada ha estat organitzada per Esteban López, Jaume Olivé i Manel Pica, col·laboradors del grup ARAEM i doctorands del programa Cultures en contacte a la Mediterrània.