III Foro de la Alianza para la FP Dual

19 octubre, 2017

Els dies 4 y 5 d'Octubre, Pilar Pineda i Anna Ciraso van participar al III Foro de la Alianza para la FP Dual, coorganitzat per la Fundación Bertelsmann i la Fundación Bankia, a València. Amb més de 300 participants d'empreses, centres educatius i institucions, va ser una ocasió única per intercanviar experiències, coneixements, visions i debatre perspectives de futur de l'FP Dual, entre molts dels actors implicats.

L'Alianza para la FP Dual és una xarxa a nivell estatal d'empreses, centres i organitzacions compromeses amb el desenvolupament de la formació professional dual a Espanya, impulsada per la Fundación Bertelsmann, conjuntament amb la Fundación Princesa de Girona, la CEOE i la Cámara de Comercio de España.

Dins del Foro, Pilar Pineda va tenir la oportunitat de presentar públicament l'informe de l'estudi "La FP Dual en los centros educativos: visiones del profesorado", realitzat pel grup EFI (en aquest cas, Pilar Pineda, Laura Arnau i Anna Ciraso), impulsat pel grup de treball Centros Educativos de l'Alianza. L'informe executiu està disponible a la página de Publicaciones de la web de la Fundación Bertelsmann.

A més, Bárbara Veiga d'Aldi va presentar la bateria de criteris de qualitat de la formació professional dual, dissenyada pel grup de treball Calidad de l'Alianza, amb el qual el grup EFI està col·laborant per assessorar metodològicament durant el procés de creació i validació. La bateria, encara provisional abans de validar els estàndars, es pot consultar en el mateix enllaç.

Un petit recull de premsa sobre el Foro i l'estudi presentat:

http://www.rrhhdigital.com/secciones/empleo-joven/126767/Nestle-sigue-apostando-por-la-FP-Dual-como-una-formula-de-exito

 http://www.revistainforetail.com/noticiadet/nestle-con-el-empleo-juvenil/6ec639b74101865d506cbe0eb38c3519

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2017/10/06/fortunas/1507304593_557736.html

http://www.eleconomista.es/valenciana/noticias/8656496/10/17/La-FP-Dual-suspende-en-Espana-solo-el-3-de-alumnos-elige-esta-modalidad.html

https://www.elplural.com/economia/2017/10/05/jose-ignacio-goirigolzarri-inaugura-el-iii-foro-para-la-fp-dual

Campus d'excel·lència internacional U A B