El Grup d’Art del Renaixement i del Barroc a Catalunya(GARB) aglutina investigadors de la UAB i de la UdG especialitzats en la història de l’art a l’època moderna que treballen en projectes conjunts des de l’any 1994. El que ofereix el nostre grup és un treball rigorós i acurat d’un ampli grup d’experts en l’art europeu d’època moderna. Som especialistes en teoria de l’art, arquitectura, pintura, escultura i retaulística, dibuix, gravat, exploració arxivística i documental, història de col•leccionisme d’art, i historiografia. El nucli permanent és format per tres CU, quatre TU, i un agregat. Diversos becaris predoctorals i postdoctorals ens han acompanyat en aquests anys. La base del nostre treball és l’interès per l’estudi, conservació i difusió del patrimoni cultural, mitjançant la millora objectiva del coneixement sobre l’art del Renaixement i del Barroc a Catalunya, sempre vist i valorat dins el seu context internacional, i que busca en totes les seves publicacions una nova visió per l’art de l’època moderna respecte de la historiografia hispànica i internacional. Els resultats obtinguts en les nostres investigacions es difonen a través de revistes científiques, els llibres monogràfics, congressos i les respectives actes publicades, com és habitual en les Humanitats, però també mitjançant el comissariat d’exposicions i els respectius catàlegs raonats, que permeten un impacte de la recerca més enllà dels àmbits científics.

L'EQUIP I L'EXCEL.LÈNCIA

El grup investigador d’Art del Renaixement i del Barroc de la Universitat Autònoma de Barcelona (GARB – UAB), avalat plenament pel seu historial científic,està compost per:

 

Tres catedràtics d’Universitat

Dr. Bonaventura Bassegoda Hugas [+]

Dr. Marià Carbonell Buades [+]

Dr. Joaquim Garriga Riera [+]

 

Cinc professors titulars 

Dr. Rafel Cornudella Carré [+]

Dra. Anna Muntada Torrellas [+

Dr. Joan Bosch Ballbona [+]

Dra. Núria Llorens Moreno [+]

Dr. Francesc Miralpeix Vilamala [+]

 

Una professora lectora

Dra. Maria Garganté Llanés [+]

 

Tots els membres de l'equip, amb dedicació completa a la tasca universitària. Al llarg del seu historial docent i de recerca han acreditat amplament la seva capacitat d’abordar i resoldre les tasques de la investigació rigorosa i, en particular, la direcció de tesis doctorals, essent aquesta la principal activitat dels becaris vinculats a l’equip I+D+I