Symposium: Particle Physics Meets Quantum Information. Celebrating Albert Bramon’s 70 anniversary

Els dies 21 i 22 de juny tindrà lloc a Barcelona un simpòsium per celebrar el 70 aniversari del Dr. Albert Bramon i Planas. El simpòsium, organitzat pel grup d'Informació i Processos Quàntics de la UAB, amb cofinançament FEDER, lloa la trajectòria acadèmica i investigadora del Dr. Bramon.

El Dr. Albert Bramon i Planas és des de 1982 Catedràtic de Física Teòrica a la Universitat Autònoma de Barcelona, esdevenint des del principi un dels investigadors i docents més emblemàtics de la Facultat de Ciències, on ha format una escola de reconeguts físics.

La seva recerca científica en partícules elementals ha donat lloc a més de cent articles en revistes especialitzades. El 1972 va ser coautor d'un dels articles més influents en el camp dels mesons vectorials. A partir de 1988 s'interessà per la teoria de pertorbacions quirals, camp on va  realitzar nombroses contribucions reconegudes internacionalment. Al 1999, publica l'estudi de les desigualtats de Bell amb kaons, un treball visionari que inicia la interconnexió entre la física d'altes energies i la informació quàntica.

Pocs anys més tard, s'estableix el grup de recerca d'Informació i fenòmens Quàntics a la Universitat Autònoma de Barcelona, sent ell un dels principals promotors i format majoritàriament per professors que havien estat doctorands i estudiants seus. El grup ha esdevingut amb els anys un grup de referència en l'àmbit nacional i internacional, incorporant prestigiosos professors d'universitats estrangeres.

Lloc: Casa Convalescència
Dies: 21 i 22 de juny.
Poster i programa.

Date: 
Friday, 22 June, 2012 (All day)
Campus d'excel·lència internacional U A B