Marta Oller

Marta Oller Guzmán inicia els seus estudis de Filologia Clàssica l’any 1993 a la UAB i es llicencia l’any 1997 amb Premi Extraordinari de Llicenciatura. L’any 1998 obté una Beca Predoctoral de Formació de Professorat Universitari, dirigida per la Dra. Rosa-Araceli Santiago Álvarez, per a la realització d’un estudi de fonts epigràfiques, literàries i numismàtiques relatives al culte d’Aquil·les a l’Antiguitat; fruit d’aquest estudi és la presentació d’una Tesi Doctoral titulada “Orígenes y desarrollo del culto de Aquiles en la Antigüedad: recogida y análisis de fuentes”, que va ser defensada i aprovada el desembre de 2004 amb Premi Extraordinari de Doctorat. Actualment en prepara una versió actualitzada per a ser publicada en anglès.

Entre els anys 2004 i 2009 treballa com a Professora Associada de Filologia Greca al Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB, compaginant aquesta tasca amb la de Professora d’Ensenyament Secundari en diferents Instituts d'Educació Secundària. El setembre de 2009 és nomenada Lectora en Filologia Grega pel mateix Departament mitjançant concurs públic.

La seva línia de recerca principal se centra en l'àmbit de l'epigrafia grega, particularment de temàtica religiosa i institucional, però també ha publicat estudis sobre tragèdia grega i tradició mitogràfica. Com a complement a la seva activitat docent, s’ha interessat per la didàctica de les llengües clàssiques i la innovació docent, i n’ha publicat alguns treballs. En aquest àmbit, cal destacar que actualment forma part del comitè organitzador de Paideia. I Trobada de didàctica dels Estudis Clàssics, que tindrà lloc els propers 8 i 9 de juliol de 2011.

Campus d'excel·lència internacional U A B