Doctorands i becaris

Marc Llovet

Marc Llovet és un estudiant investigador en la Universitat Prefectural de Aichi (Japó), on gaudeix de la beca Mobukagakusho que li va ser concedida en 2020 pel Ministeri d'Educació, Cultura, Esports, Ciència i Tecnologia (MEXT) del Japó. La seva principal àrea d'interès consisteix en l'impacte global de les indústries culturals del Japó, amb especial èmfasi en la indústria del videojoc i en l'aspecte sociocultural del fenomen. Es va graduar en geografia per la Universitat de Barcelona en 2014 amb la tesina “La Difusió de la Cultura Japonesa a Catalunya: Els Fills Catalans del Japó” (en català). En 2017 va completar un màster en estudis de la informació i mitjans interactius, especialitzant-se en ludologia (game studies), en la Universitat de Tampere (Finlàndia), amb la tesina “Representations of Japan by the Vídeo Game Industry: The Case of Ôkami from a Japanophile Perspective”. Durant aquest període, va ser acollit en la Universitat de Fukuoka (el Japó) com a estudiant d'intercanvi durant un any. Entre altres, ha publicat “La Difusió de la Cultura Japonesa i les seves Indústries: Una Perspectiva Catalana” (en català) en la revista de la Societat Catalana de Geografia (Treballs de la Societat Catalana de Geografia).

spree.wkt@gmail.com
ResearchGate
Orcid


Hyun Joon Rhee

Hyun Joon Rhee és estudiant de doctorat del programa de doctorat de Ciència Cognitiva i Llenguatge (CCiL) que és un programa interuniversitari format per tres universitats catalanes: Universitat de Barcelona (Coordinadora), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. La seva línia principal de recerca és la lingüística teòrica i aplicada. A la seva obra realitza una anàlisi comparativa entre la mirativitat en espanyol i coreà.

En l'actualitat és professor de llengua Coreana a l'Institut Sejong de Barcelona. L’Institut Rei Sejong, Sejong Hakdang en coreà, és una institució que depèn del Ministeri de Cultura de Corea del Sud amb l’objectiu de promoure l’ensenyament de la llengua coreana i difondre la seva cultura. La seu central de l’Institut Rei Sejong és a Seül i està present en els cinc continents amb més de 174 centres a 58 països. Al territori espanyol hi ha actualment tres instituts: al Centro Cultural de Corea de Madrid, a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i a la Universitat Autònoma de Barcelona.

yerayrhee@gmail.com
ResearchGate
Orcid


Tomoko Umemoto

Professora associada de llengua japonesa del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del grup APJE (Associació de Profesors de Japonès a Espanya). Membre del grup REICIT (Recerca en Estudis Interculturals i Traducció). Co-responsable de NOKEN Barcelona (JLPT, Japanese-Language Proficiency Test) a la UAB. Ha participat en el Programa en Educació en Llengua i Cultura Japoneses per a profesors de llengua japonesa, un projecte de Sakura Network, de Japan Foundation, en el Japan Foundation Kansai Center, Osaka, Japó (2016). Doctoranda en Traducció i Estudis Interculturals (UAB). El títol de la seva tesi és «Menjar, cultura i traducció: Panorama de la cuina fusió japonesa a Catalunya». Les seves línies de recerca són: Interculturalitat, ideologia i sociologia de la traducció i la interpretació; Cultura, pensament i interculturalitat de l’Àsia Oriental, i Llengua i literatura de l'Àsia Oriental. Màster oficial en Traducció, Interpretació i Estudis Interculturals (UAB). Llicenciada en Llengua i Literatura angleses, especialitzada en Cultura. Imparteix docència al Grau en Traducció i Interpretació i el Grau en Estudis d'Àsia Oriental (UAB). La seva recerca es desenvolupa en l'àmbit de la transferència cultural en la traducció, dels estudis interculturals i de la didàctica del japonès.

tomoko.umemoto@uab.cat
ResearchGate
Orcid


Adrian Caravaca

Adrian Caravaca es va graduar en Estudis de l’Àsia Oriental per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2020. Al 2021 va completar un màster en periodisme internacional en la universitat Ramon Llull. L’any 2022 va completar el màster oficial en Estudis Globals de l’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesina “Dragon Quest: el Precursor oblidat. Origen transmedia del primer JRPG i l’eliminació del seu aroma cultural fora del Japó”. Actualment la seva investigació està enfocada en la globalització de la cultura popular japonesa a partir dels anys 80, amb especial interès en el JRPG i altres productes sorgits del geemu.

Adrian.Caravaca@autonoma.cat
ResearchGate
Orcid

 


 
Campus d'excel·lència internacional U A B