Melinda Dooly Owenby

 

 

Vaig nèixer a North Carolina (EUA) on vaig cursar les meves primeres dues llicenciatures (en Filologia Espanyola i en Filologia Anglesa) a la Universitat de Wake Forest. Després d'acabar els estudis, em vaig translladar a Bolívia per viure-hi un quants anys i llavors vaig venir a l'estat Espanyol l'any 1992. Aquell mateix any, em vaig incorporar a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma com a professora de la Unitat de Filologia Anglesa. L'any 1992 també vaig obtenir un Màster en Educació (Milton Keynes, Regne Unit). Vaig defensar la tesi doctoral en Didàctica de la Llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2005, gràcies a l'excel·lent supervisió de la Dra. Luci Nussbaum.

La meva docència a la Facultat de Ciències de l'Educació es concentra en la formació lingüística dels futurs mestres de llengua estrangera; en aquesta línia he col·laborat amb l'Institut de Ciències de l'Educació en la formació permanent de mestres i professorat. Soc professora agregada Serra Húnter al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i de les Ciències Socials des de 2014. La meva recerca se centra (però no hi queda restringida) en els camps de la construcció de categories de la diversitat lingüística, l'aprenentatge col·laboratiu en xarxa i les desigualtats socials en les polítiques educatives. 

Abans de traslladar la meva residència a Barcelona, vaig treballar com a professora d'espanyol per a la Universidad de San Andrés, a la Paz, Bolívia, i també vaig ocupar el càrrec d'ajudant de recerca a la Unidad de Análisis de Políticas Sociales y Económicas (UDAPE), adscrita a la Harvard University. Tot i que la docència i la recerca em tenen molt ocupada, durant el meu temps lliure m'agrada fer cursos de natació en aigües obertes, llegir novel·les "d'aeroport" i anar al cinema (em decanto pel cinema negre).

Campus d'excel·lència internacional U A B