El GREIP ofereix materials didàctics, desenvolupats en col·laboració amb professorat (d'educació primària i secundària) i amb investigador(e)s d'altres grups. Es poden descarregar lliurement, però si us plau, feu referència al grup de recerca GREIP, amb la URL en cas que els materials derivin en qualsevol altre material o publicació.
- Grup de treball Projecte A+ (supervisat per la Dra. Dolors Masats). Materials (REO: recursos educatius en obert) elaborats conjuntament amb professorat d'educació primària de Catalunya. Amb el suport de l'ICE-UAB. Repositori de materials preparats per a l'ensenyament de l'anglès a l'educació primària.
- Materials didàctics REO desenvolupats dins del projecte Making Literacy Meaningful (Erasmus+ Key Action 2. 2016-1-DE03-KA201-023008: 1) FAQs about plurilingual Education: Key issues and some informed answers; 2) Key concepts in describing plurilingualism: A brief glossary; 3) Dealing with linguistic diversity in the classroom: a challenge for teachers; 4) Teaching pronunciation across languages; 5) Creating an inclusive environment for language support; 6) First and other language acquisition: Activities for promotion of language learning across all levels; 7) Identifying and working with the different levels of linguistic competence of the newcomer; 8) Crear un ambient inclusiu per donar suport a l’aprenentatge de la llengua; 9) La gestió de la diversitat lingüística a l’aula: un repte per al professorat; 10) Conceptes claus per descriure el plurilingüisme: un breu glossari; 11) Els primers passos vers l’escriptura: Entrevista a Maria Montes Valls
- Projecte KONECT: Mòduls temàtics per l'educació del segle XXI: 1) Ensenyar l'alfabetització digital crítica per combatre les falses notícies; 2) Ensenyar en i pel plurilingüisme del segle XXI; 3) Fanfiction per al desenvolupament del llenguatge i l'alfabetització del segle XXI; 4) Propostes educatives per treballar i reflexionar sobre les identitats de gènere, la diversitat de gènere i la igualtat de gènere; 5) Tasques emergents de bretxes d'informació per a classes (digitals) de llengües; 6) Una proposta per a l'educació del segle XXI: Una introducció a la lectura de llibres bilingües; 7) Co-creació de 'viatges d'aprenentatge' de llengües: un enfocament 'de disseny' per donar suport a pràctiques experiencials d'aprenentatge de llengües
- Projecte KONECT: Estudis de cas: 1) Estudi de casos per a l'educació primària del segle XXI; 2) Estudi de casos per a l'educació secundària del segle XXI
- Llengües per a la Pau: Amb motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils l’agost de 2017, i també amb motiu del dia europeu de les llengües, membres del GREIP que estan realitzant el projecte Koinos hem elaborat uns materials per poder parlar a l’escola del tema de la llengua i la pau, a partir d'uns materials elaborats per al projecte Jaling. Aquí podeu trovar els següents materials: El vídeo 'Llengües per a la Pau'; materials sobre la llengua i la pau per als mestres, en català: “Si vols la pau...”; materials sobre la llengua i la pau per a l'alumnat, en català: “Si vols la pau...”; materiales sobre la lengua y la paz para los maestros, en castellano: “Si quieres la paz...”; materiales sobre la lengua y la paz para el alumnado, en castellano: “Si quieres la paz...”; students’ materials on language and peace, in English: “If you want peace…”. Podeu trobar-ho tot també a https://plurilingual.eu/.
- Technology-Enhanced Project Based Language Learning: En aquest enllaç podeu trobar seqüències didàctiques per implementar projectes telecol·laboratius per a l'aprenentatge de llengües (interdisciplinars).
- Diversitat Lingüística i Comunicació Audiovisual: Webquest creada pels investigadors del projecte DECOMASAI per treballar sobre la competència multilingüe dels joves.
- Materials del projecte PADS: En aquest enllaç hi ha tots els materials i la planificació d'activitats per a l'aprenentatge de llengües basat en projectes i amb l’ús de telecol·laboració entre centres de dos països per explorar conjuntament els hàbits saludables i no saludables. Els materials inclouen 'machinima' (vídeos realitzats amb actors 'Avatar', fitxes de vocabulari i activitats escrites), basats en el projecte PADS.
- Parelles lingüístiques: Esquema de 8 sessions que recullen alguns dels aspectes bàsics de la posada en marxa de parelles lingüístiques formades per alumnat autòcton i alumnat al·lòcton.
- Biografies: Projecte adreçat a l'alumnat de Cicle Superior d’Educació Primària. S'hi treballen conjuntament continguts de les àrees de Llengua i de Coneixement del Medi.
- Les tasques en parelles: Treballa la pràctica de l’oralitat agafant com a eix temàtic els aliments. A més a més de practicar l’oralitat, l’alumnat podrà desenvolupar habilitats en lectura i escriptura senzilles, així com practicar la interacció amb adults en un context real: el mercat.
- Històries viscudes, històries de vida: La unitat didàctica arrenca d’un contingut d’història –la guerra civil espanyola– present en el currículum de Cicle Superior d’Educació Primària. La feina comporta diversos reptes, com el fet d'ensenyar uns continguts d’història allunyats de la vida quotidiana de l’alumnat.
- Les feines del Mar: Webquest per treballar sobre les feines relacionades amb el mar. L'alumnat de primària elabora un documental final per a infants més petits.
- Els Aliments: Seqüència didàctica que té com a finalitat primera la pràctica de l’oralitat agafant com a eix temàtic els aliments.