2018: Juliol - Desembre

21 / 12 / 18 

Exposicions finals dels Projectes d’Aprenentatge Co-Tutoritzats entre universitat i escola.

Durant el mes de desembre les estudiants de l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” del 4t curs del GEI han presentat els seus PAT, on han dissenyat i portat a terme en una escola real una sessió de psicomotricitat.

Aquesta sessió és dissenyada amb la tutorització tant de les professores de l’assignatura (Lurdes Martínez i Laura Moya) com per part dels mestres-psicomotricistes que han rebut als estudiants a les seves escoles.

Per finalitzar aquest procés, les estudiants realitzen una presentació de la sessió amb els infants i exposen també la documentació pedagògica que elaboren d’aquesta i que regalen a les escoles.

 

30 / 11 / 18

Ja podeu veure el vídeo resum de les IX Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola “Els espais”.

El passat 2 i 3 de març el GREP vam organitzat les IX Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola “Els espais”.

Si vau venir i voleu recordar l’experiència o no vau poder assistir per voleu saber què va passar, no us podeu perdre els següents vídeo-resums!

 

Vídeo-resum general de les jornades: https://www.youtube.com/watch?v=hDHP61wGg-A&feature=player_embedded

Vídeo-resum dels tallers: https://www.youtube.com/watch?v=QjEW9gwWlro&feature=share

Vídeo-resum de les comunicacions: https://www.youtube.com/watch?v=luYltiMbCMk&feature=share

 

18 / 11 / 18

El GREP present en el VI Congreso Estatal de Psicomotricidad organitzat per la FAPee.

El divendres 16 i el dissabte 18 de novembre, una part del GREP hem assistit al VI Congreso Estatal de Psicomotricidad organitzat per la FAPee en la Universidad Complutense de Madrid.

Estem molt contents perquè des del GREP hem participant en el congrés des de diferents perspectives:

-       Lurdes Matrínez I Josep Rota han format part del comité científic.

 

-       Montserrat Anton ha realizat la conferència de clausura titulada "La mirada psicomotriz que observa, la actitud del adulto que acompaña".

 

-       I hem presentat les següents comunicacions:

Xavi Forcadell, Carme Sánchez i Mar Pérez: La formación práctica o profesional en el postgrado de la UAB: una oportunidad para reflexionar e integrar los conceptos teóricos".

 

Paco Cortés i Eva Bru: "Proyecto de Aprendizaje Co-Tutorizado: la influencia de éste en la labor docente de dos maestros-psicomotricistas".

 

Josep Rota, Lurdes Martínez i Laura Moya: "Las competencias del trabajo corporal en la formación de psicomotricistas".

 

Laura Moya: "Percepción de los maestros de Educación Infantil sobre su corporeidad en relación a su labor docente".

 

10 / 11 / 18

El GREP present en la “II Jornada de Psicomotricitat: el joc espontani, una altra mirada”.

Avui, una part del GREP hem assistit a les "II Jornades de Psicomotricitat: El joc espontani, una altra mirada" organitzada per les companyes de l'Associació De Psicomotricistes de Girona.

Allà hem gaudit de les magnífiques ponències del nostre company Josep Rota del GREP i, també de la Montse Castellà i el Jorge Barudy. És fantàstic poder escoltar les seves aportacions sobre el joc espontani en Psicomotricitat, reflex d'un gran bagatge teòric-pràctic!

També ens hem pogut retrobar amb alguns ex-estudiants del nostre Postgrau de Desenvolupament Psicomotor. Quina alegria trobar-nos ara ja com a psicomotricistes!

 

 

04 / 10 / 18

Tret de sortida a la XVI Edició del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys.

Comencem oficialment la docència del nostre postgrau en Desenvolupament Psicomotor amb una sessió de Treball Corporal al gimnàs de la Facultat amb el Josep Rota, la Lurdes Martínez i la Laura Moya.

 

25 / 09 / 18

Inauguració XVI postgrau i cloenda del XV amb una conferència de la Núria Franch.

Avui hem inaugurat la XVI Edició del nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i tancat la XV.

Com cada any, oferim una conferència i enguany l’encarregada ha estat la Núria Franch amb la ponència "Reflexions sobre la Psicomotricitat. (Literatura i Psicomotricitat)".

 

20 / 09 / 18

Conferència inaugural XVI Postgrau en Desenvolupament Psicomotor gratuïta!

El proper 25 de setembre inaugurem la XVI Edició del nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i tanquem la XV.

Per celebrar-lo, gaudirem d'una magnífica conferència de la Núria Franch titulada "Reflexions sobre la Psicomotricitat. (Literatura i Psicomotricitat)".

La conferència és gratuïta i només cal que confirmis assistència. Com?

A través de correu electrònic enviant-nos un email a pg.desenvolupament.psicomotor@uab.cat o fent click a “Assistiré” en l’esdeveniment següent de Facebook:  https://www.facebook.com/events/479133062591897/

 

08 / 09 /18

El GREP present en el XI Congrés Nacional d’Avaluació Formativa i Compartida a la Universitat de Córdoba.

Comencem el nou curs 2018-2019 amb nous projectes entre les mans!

Els nostres companys Lurdes Martínez, Laura Moya i Paco Cortés han presentat dos comunicacions en el XI Congrés Nacional d’Avaluació Formativa i Compartida que s’ha celebrat en la Universitat de Córdoba.

Les comunicacions presentaven experiències d’avaluació que realitzem en l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” del 4t curs del Grau d’Educació Infantil de la UAB.

 

06 / 09 / 18

Nou curs, nous projectes!

Comencem el nou curs 2018-2019 amb nous projectes entre les mans!

Hem realitzat la primera reunió del projecte ARMIF del Programa MIF sobre formació de competències professionals psicomotrius dels mestres juntament amb la Universitat de Girona, la Universitat de Vic i la Universitat de Saragossa.

 

29 / 07 /18

Nou article! “La psicomotricitat des d’una mirada interdisciplinària” a la Revista In-fàn-ci-a.

Els nostres companys Paco Cortés i Laura Moya han publicat l’article “La psicomotricitat des d’una mirada interdisciplinària” al nº 223 (juliol-agost) de la Revista In-fàn-ci-a.

 

07 / 07 / 18

El curs “La psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica”, tot un èxit!

Del 2 al 6 de juliol el nostre company Xavi Forcadell ha dut a terme el curs “La psicomotricitat: eines i recursos per a la pràctica” al ICE de la UAB.

El curs s’ha realitzat en el gimnàs de la nostra facultat i hem pogut compartir idees, experiències i vivències amb una vintena de professionals de l’àmbit educatiu.

 

06 / 07 / 18

Un any més, el GREP ha estat present en el #CIMIE18!

El GREP hem estat presents un any més en el Congrés Internacional Multidisciplinar d'Investigació en Educació (#CIMIE18) en la Universitat de Zaragoza. I aquest any per partida doble!

Per una part, hem presentat la comunicació "La documentació pedagógica como herramienta de aprendizaje en la formación inicial de los maestros de Educación Infantil a través de Proyectos de Aprendizaje Tutorizados" realitzada per la Laura Moya, el Paco Cortés, la Lurdes Martínez i la Carol Nieva, en el Tema de Formació del Professorat.

I, per una altra banda, la Laura Moya ha realitzat la coordinació de l’Àrea de Didàctica de l'Educació Física juntament amb José Antonio Julián de la Universitat de Zaragoza.

Finalitzat el #CIMIE18 ja amb la mirada posada en el pròxim #CIMIE19 que es celebrarà a la Universitat de Lleida!  Continuem treballant per difondre les nostres recerques tot contribuint a la investigació en Educació amb evidències científiques i provocar un impacte en la psicomotricitat i la formació de mestres.


Campus d'excel·lència internacional U A B