Col·laboradors del GREP

Els col•laboradors són persones de reconegut prestigi dins del camp de la Psicomotricitat i de la Recerca educativa. En formen part altres professors de la UAB, d’altres Universitats i mestres en actiu de diferents escoles catalanes que estan formades, imparteixen i vetllen per la qualitat de la Psicomotricitat:

 

ROTA IGLESIAS, JOSEP

Sóc psicòleg i psicomotricista, amb molts anys de dedicació en el camp de la Psicomotricitat, tant preventiva com terapèutica, i amb una dilatada experiència en la formació de psicomotricistes en diferents contextos (ASEFOP, AEC, postgraus i màsters universitaris a Catalunya i a la resta de l´estat espanyol).

 

BRU SÁNCHEZ, EVA

 H:\Documents and Settings\user\Mis documentos\EVA\PERSONAL\FOTOS CARA MEVES\IMG_1321.JPG

Em dic Eva Bru Sánchez i fa dos cursos que formo part del grup de recerca.

Tinc la diplomatura de mestra d’educació infantil i actualment treballo a l’escola Ítaca de Manresa. Em vaig formar en pràctica psicomotriu el curs 2007-08 i des de llavors porto les sessions de psicomotricitat a les diferents escoles on he estat.

La psicomotricitat m’ha aportat una nova mirada cap a l’ infant i m’ajuda en la reflexió i en la meva pràctica diària a l’escola. El formar part del grup de recerca és alhora un repte i una oportunitat de seguir aprenent amb tot l’equip.

 

ESCAMILLA GARCÍA, LOLA

IMG-20160305-WA0004 (2)

La meva formació va començar quan vaig fer magisteri d’Educació Infantil, tot seguit em vaig trobar amb la necessitat de formar-me en Psicomotricitat, pensant en la integració del cos, la ment i les emocions en un espai lliure, on l’infant es pogués expressar-se tal i com és ell.   Després de treballar a les Llars d’Infants Municipals de Martorell i a diferents escoles públiques del Departament d’Ensenyament, vaig voler profunditzar sobre  les diferents capacitats individuals que podem ajudar a potenciar en els nostres alumnes, i així va ser com vaig començar la formació en Psicopedagogia. Més tard, la Pedagogia Sistèmica en va donar aquesta nova mirada que porta incorporada l’acceptació i agraïment de totes les vissicituds de la vida.

En el meu pas per l’ensenyament he pogut gaudir del primer i segón cicle d’Infantil i també de Primària. He estat especialista psicomotricista amb nens/es de Llar d’Infants fins a CI. Els projectes amb els que he participat sempre s’han basat en la línia d’Aucouturier i en els darrers anys també he inclòs una mirada sistèmica al treball dins la sala.

Tota aquesta formació m’ha permès poder oferir formació psicomotriu i/o sistèmica a formadors i formació de famílies en diferents àmbits i estaments, gaudint del que enriqueix poder compartir i viure diferents moments i experiències.

He pogut col.laborar com a docent  amb la Fundació Universitària del Bages en el Grau d’Educació Infantil, en el seminari i en l’assignatura “La psicomotricitat a l’escola” i “Expressió Corporal” i en les conferències que en elles es realitzen.

Actualment treballo com a mestra i psicomotricista a l’escola Els Convents de Martorell.

La meva passió és la psicomotricitat així que de forma particular imparteixo un Taller Sistèmic i Psicomotriu de Famílies amb el que gaudim molt.

 

ESTEBAN RUIZ, LÍDIA

Sóc llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, Màster en Psicomotricitat per la UB. Formació en Teràpia Familiar Sistèmica i en Pedagogia Sistèmica.

Jubilada des del 1 de setembre de 2016. Fins aquesta data, mestra de l’escola El Martinet de Ripollet (hi vaig treballar 12 anys) i anteriorment mestra de l’escola Patufet-Sant Jordi de l’Hospitalet (durant 25 anys aproximadament). Membre de l’equip directiu de les dues escoles al llarg de 20 anys.

Els darrers 4 cursos, he estat professora associada de la UB. Departament d’Expressió Corporal i Musical.

També he participat, en diferents moments, com a professora d’alguns dels seminaris del Postgrau de Desenvolupament Psicomotor de la UAB, en el Grup de Recerca en Educació Psicomotriu i en diverses Jornades de Reflexió i Recerca organitzades per aquest mateix grup.

He participat en diferents publicacions pedagògiques (revistes i llibres), espais de formació organitzats per diferents institucions educatives i altres grups de recerca.

 

FRANCH BATLLE, NÚRIA

 

 

GODALL CASTELL, TERESA

Sóc professora de la Universitat de Barcelona, del Departament DCSDEMDEFDVP.

M’he format i em sento mestra d’Educació Infantil i Primària, també mestre en Educació Física, m´he especialitzat en el desenvolupament motor autònom de l’infant i la cura en centres i diferents maneres d’organització educatives per a la primera infància i la infància en general.

Sóc doctora en pedagogia amb la tesis sobre Emmi Pikler i el desenvolupament motor autònom des del naixement fins a la seguretat de les primeres passes, també per la Universitat de Barcelona

la Fundació Pikler i  l’Associació Pikler amb seu a l’Institut Pikler-Lóczy de Budapest, Hongria, m’han atorgat el títol honorífic de “Formadora Pikler” (2015). He estat presidenta i fundadora de la desapareguda Associació Pikler Hensgtenberg de Catalunya des del 2003 fins al 2013.

Sóc autora de diversos articles i coordinadora de monogràfics a la revista Aula de infantil o Guix, de la editorial Graó i a la revista Reladei, amb temes com observació, moviment lliure, desenvolupament global i autònom, organització quotidiana d’espais i temps, i també sobre l’actitud del professional en diàleg amb el bebè i amb l’infant durant els moments de cura i d’atenció. Tots els treballs publicats parteixen de reflexions amb equips d’escoles bressol amb els que he compartit inquietuds i ganes d’investigar des de les perspectives pikleriana i la documentació reggiana. Però també hem creat línies noves sobre l’organització de la vida dels infants i del adults en centres educatius.

Sóc coordinadora i membre del grup: Innovació i recerca sobre el cos, el moviment i la vida quotidiana a educació infantil, a l’ICE de la UB. Membre del Grup francòfon “goupe crèche” depenent de l’Associació Pikler Internacional. Membre col·laborador del grup de recerca en Psicomotricitat de la UAB i membre del grup de recerca consolidada sobre Indagació narrativa de la UB.

 

HERAS FORTUNY, GEMMA

Sóc Gemma Heras i Fortuny, mestra d'infantil i primària. També sóc logopeda i psicomotricista.

Des dels meus inicis com a mestra he procurat buscar, en qualsevol situació, com donar presencia a l'expressivitat amb el cos i que el moviment dels infants i adults aporti una harmonia en cada espai que configura l'escola.

He impulsat la formació en psicomotricitat a l'escola per tal que l'equip valori la importància d'aquest treball com un aspecte bàsic dels aprenentatges.

 

LÓPEZ GARCÍA, CARME

Em dic Carme López, sóc mestra d’educació infantil i Psicomotricista. Em vaig formar com a psicomotricista a l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat, ara anomenada AEC  i a partir d’aquests moments no he deixat de continuar formant-me i de participar en Jornades i Congressos que m’han ajudat a llarg de la meva trajectòria a reflexionar i a millorar en la meva tasca educativa.  També sóc sòcia de l’APP.

Tinc una llarga experiència en el món educatiu en l’acompanyament dels més petits infants i de les seves famílies. Fa uns anys en els que participo com a formadora de psicomotricistes en l’Aec, dins del cursos anuals de Psicomotricitat Educativa i Preventiva, actualment participo en les formació del Postgrau d’Expert Universitari en pràctica Psicomotriu Educativa  i Preventiva. Porto també una llarga trajectòria com a tutora de pràctiques en les formacions dels diferents Postgraus de l’Aec-UB i del Postgrau de Desenvolupament de l’UAB.

 

LLECHA MASOT, MANEL

Sóc Manel Llecha Masot, mestre i psicomotricista jubilat a hores d’ara.

Vaig fer la formació de psicomotricista a l’actualment desapareguda Escola d’Expressió i Psicomotricitat de l’Ajuntament de Barcelona, val a dir que hi guardo un excel·lent record. Això va ser entre les darreries dels anys 80 i els inicis dels 90 del segle passat. Sense menystenir cap altra manera de fer, la meva formació i la pràctica que he dut amb el treball amb els nens es basa en la modalitat d’intervenció desenvolupada Bernard Aucouturier i l’ASEFOP, Associació Europea d’Escoles de Formació en Practica Psicomotriu. Aquells eren una mica anys d’inicis i aquella formació anomenada “triennal”, va convertir-se en el que són, ja des de fa anys, els postgraus i els masters.

El gruix de la meva feina com a psicomotricista  l’he fet en l’àmbit educatiu, un curs a l’Escola Ventura Gassol i altres quinze a l’Escola Joan Coret, totes dues de Badalona. Bé és cert que també vaig treballar en unes ocasions amb grups petits amb la voluntat d’intervenció d’ajuda psicomotriu.

Vaig tutoritzar uns anys les pràctiques d’alumnes de Postgrau de psicomotricitat de la UAB.

Pertanyo al GREP des de fa anys, formo part de l’APP, l’Asociació Professional de Psicomotricistes així com del consell de redacció de la revista especialitzada en psicomotricitat Entre Líneas.

 

MANCHADO HUESO, SARA

La meva formació acadèmica es la de mestra d’Educació Infantil per la Universitat de Barcelona (UB); Educació Especial: Pedagogia Terapèutica  per la Universitat d’Educació a Distància (UNED); Pedagogia Sistèmica per l’ Institut Gestalt; i Psicomotricitat per l’ Associació per l’Expressió i la Comunicació (AEC).

La meva pràctica docent ha estat vint i cinc anys a l’etapa de zero a tres anys. Cinc anys a una escola d’assistència social al barri de la Mina de Barcelona i dinou anys a les llars infantils de la Generalitat de Catalunya i dotze anys a l’etapa d’ Educació Infantil tres – sis anys a Horta Guinardó de Barcelona realitzant la tasca com psicomotricista, i encara estic.

No he deixat mai de participar en Jornades i Congressos sobretot referents a la psicomotricitat i també en altres formacions que enriquien el meu fer professional.

També sóc mare de dues filles i àvia de dos netes i un net.

Em considero una persona amb consciència social i lluitadora per un món millor que se li doni importància a l’educació, a la justícia, a la solidaritat entre les persones.

 

MARÍN PIZARRO, ESTHER

 

Sóc mestra d’Educació Infantil i psicomotricista. Vaig estudiar magisteri a la UAB.

Els meus primers passos com a mestra els vaig fer a l’Escola Pública Benviure a Sant Boi de Llobregat on vaig entrar en contacte amb la Pràctica Psicomotriu Aucouturier.

Fa 22 anys que treballo a l’Escola Pública: en els meus inicis duent a terme tasques de suport a les aules de P3 , seguit d’un període de 6 anys en el qual vaig descobrir el món de l’Escola Bressol (IMEB). Des de fa deu anys treballo a segon cicle d’Educació Infantil.

En les diferents escoles he alternat les funcions de tutora de grup amb l’especialitat de Psicomotricitat.

 

MASABEU TIERNO, ESTRELLA