Membres del GREP

Els membres del GREP són docents de la Unitat Didàctica de l'Educació Corporal del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tots ells/es són:

 

MARTÍNEZ MÍNGUEZ, LURDES

C:\Users\Vaio\Downloads\P1040842.JPG

Sóc mestra, Psicomotricista, especialista d’Educació Física, Llicenciada en Filosofia i Lletres i Doctora en Ciències de l’Educació. Durant 15 anys ha estat mestra a escoles d’Educació Infantil i Primària (Jaume Salvatella i Beethoven de Santa Coloma de Gramenet i Llibertat de Badalona). L’any 2003 comença la meva docència  en Educació Superior entrant com a professora associada de la Unitat de Didàctica de l’Educació Corporal del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona, on actualment soc professora Agregada Interina. He estat Coordinadora de la Diplomatura de Mestre d’Educació Física i Coordinadora de Practicum de la titulació de Mestre d’Educació Infantil. Actualment sóc la Coordinadora del Grup de Recerca en Educació Psicomotiru, Directora del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys i Coordinadora de l’especialitat d’Art, Cos i Moviment del Màster Universitari de Recerca en Educació.

Des del 2005 que sóc membre de la Red de Evaluación Formativa y Compartida en Docència Universitaria. Les seves línies de recerca giren al voltant del desenvolupament i avaluació de competències professionals psicomotrius, avaluació formativa en Educació Superior, encaix de la psicomotricitat en els centres educatius, marc teòric-pràctic de l’educació psicomotriu, avaluació del Projecte Curricular de Centre, relació entre currículum i psicomotricitat. Dirigeixo tesis doctorals, treballs final de Màster i de Grau relacionats amb la psicomotricitat. Coordino i participo en diferents projectes d’I+D+i competitius. Sóc autora d’articles en revistes amb índex d’impacte, professionalitzadores, llibres i capítols de llibres.

 

 

CORTÉS FERRERO, PACO

Sóc psicomotricista, mestre d'Educació Física i Tècnic de Suport a la Recerca a la UAB.

En l'àmbit escolar tinc experiència en centres públics, tant com a tutor d’Educació Infantil com d’Educació Primària. Paralel·lament he exercit també com especialista d'Educació Física i Psicomotricitat. Actualment formo part del Cicle Inicial i també intervinc en el cicle d'Educació Infantil, sent l'encarregat de fer el pas gradual i progressiu de la Psicomotricitat cap a l'Educació Física.

En l'àmbit de l'Educació Física, he estat membre de Tribunal del Concurs d'Oposicions en el cos de mestres d'Educació Física.

Pel que fa a la Investigació en Educació, el meu camí va començar al 2014 quan vaig fer a la UAB el Màster Universitari de Recerca en Educació en l’especialitat Art, Cos i Moviment. El meu TFM, tutoritzat per Maria Prat, s’anomena: "L'Educació Física des de l'Aprenentatge per Projectes: La visió del professorat". Posteriorment, al 2017 vaig passar a formar part del Projecte ARMIF encapçalat per quatre Universitats (UAB, UdG, UVIC i UNIZAR) compromeses en millorar la Formació Inicial de mestres d'Educació Infantil.

Pel que fa a la relació Universitat-Escola, col·laboro com a tutor del Postgrau de Desenvolupament Psicomotor i també com a tutor de pràctiques del mateix, a més de co-tutoritzar grups d'estudiants en l'assignatura: "Educació Psicomotriu en els centres d'Educació infantil" del Grau d'Educació Infantil de la UAB, amb l'objectiu de dur a terme sessions psicomotrius.

 

 

FORCADELL DRAGO, XAVIER

Em dic Xavi Forcadell Drago. Sóc Mestre d'Educació Física, Psicomotricista, Educador Emocional i Doctor en Didàctica de l’Educació Física, de les Arts Visuals, de la Música i de la Veu, per la Universitat Autònoma de Barcelona.  

Des que vaig descobrir la Psicomotricitat, gràcies al mestre i psicomotricista, Josep Ramon Aymerich, he estat un apassionat en aquesta disciplina. Aquesta ha estat present, tant en la meva pràctica professional, com a mestre i psicomotricista, i també en les formacions que he realitzat durant aquest temps. 

En el Postgrau d’Educació Emocional, de la Universitat de Barcelona, el meu treball final és va titular “La Psicomotricitat Emocional al Segon Cicle d'Educació Infantil”. En el Postgrau en Formació d’Especialistes en Psicomotricitat, de la Universitat Ramon Llull, vaig endinsar-me en el rol del Psicomotricista. I a continuació vaig realitzar la tesi doctoral, amb la supervisió de les directores, la Dra. Lurdes Martínez i la Dra. Cori Camps, amb la qual vaig definir l’avaluació de les competències del psicomotricista en l’àmbit educatiu per millorar el seu desenvolupament professional. 

Actualment, sóc mestre i psicomotricista en un escola, i professor en la Universitat Autònoma de Barcelona, en el Grau d’Educació Infantil i en el “Postgrau de Desenvolupament psicomotor de 0 a 8 anys”, i en la Universitat Rovira i Virgili, en el “Màster Internacional en Educació i Teràpia Psicomotriu". També he estat professor  de la Universitat de Barcelona, en el Grau d’Educació Infantil i en el “Màster oficial d’Activitat Motriu i Educació”. I sóc membre del Grup de Recerca en Educació Psicomotriu de la Universitat Autònoma de Barcelona, reconegut per la Generalitat de Catalunya (2014 SGR 1662).

 

 

MAS PARERA, MAITE

Sóc Llicenciada i Doctorada en Psicologia per la UAB. Des de fa 12 anys coordino i dirigeixo una Escola Bressol Municipal. Des de 1999 sóc Professora Associada de la UAB i actualment realitzo la meva docència en el Grau d’Educació Infantil. Faig assessoraments a escoles bressol per l’ICE de la UAB i la meva recerca sempre s’ha centrat en la primera infància.
Alguns dels meus últims treballs d’investigació estan centrats en l’educació psicomotriu on destaco “La representación: de la vivencia a la simbolización a través del arte” publicat a la revista Entre Líneas; “Can Psychomotricity improve cognitive abilities in infants?” publicat a la revista Aloma; “L’escola que volem a partir del projecte psicomotriu que desenvolupem” publicat a la revista Guix Infantil i “Different Perceptive Qualities for the Psychomotricity” publicat a la revista American Journal of Educational Research. Tot aquest treball s’ha consolidat en un llibre realitzat conjuntament amb altres membres i col·laboradors del grup de recerca: “La psicomotricidad educativa: avanzando paso a paso” de la editorial Octaedro.

 

 

MOYA PRADOS, LAURA

Mestra d’Educació Infantil (UAB), Psicomotricista (UAB), Psicopedagoga (UB) i Màster Universitari de Recerca en Educació en l’Especialitat d’Art, Cos i Moviment (UAB). Actualment doctoranda del programa “Doctorat Interuniversitari de Psicologia de l’Educació” a la UAB sobre la corporeïtat dels i les mestres d’Educació Infantil.

A l’escola he treballat com a mestra i psicomotricista en Educació Infantil (primer i segon cicle), com a mestra en Educació Primària (cicle mitjà i superior) i com a psicopedagogia des d’Educació Infantil fins a Batxillerat.

Actualment soc Personal Investigador en Formació (PIF) en el Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UAB. Des de fa 5 anys realitzo docència en el Grau d’Educació Infantil (GEI), com a professora de l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” i del Pràcticum IV (primer com associada i després com a PIF). Anteriorment, he realitzat docència en el GEI de la UVIC impartint l’assignatura “Desenvolupament Psicomotor” (curs 2012-2013).

Des del 2015 coordino el Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys de la UAB”, on també soc tutora d’estudiants i realitzo docència (seminaris “Bases metodològiques de l’Educació Psicomotriu” i “El joc com a eina d’intervenció en psicomotricitat”).

Les meves línies de recerca es dirigeixen principalment a l’avaluació formativa i compartida en l’Educació Superior i, també, a la formació dels/les mestre d’educació infantil i dels/les psicomotricistes pel que respecta a les seves competències professionals psicomotrius i la seva formació corpòria.

En l’àmbit de la recerca, també destacar que durant el curs 2017-2018 vaig ser coordinadora de l’àrea d’Educació Físicadel Congreso Internacional Multidisciplinario de Investigación en Educación (CIMIE) de l’Asociación Multidisciplinar de Investigación Educativa (AMIE). I, també, formo part de la Red de Evaluación Formativa y Compartida en Educación Superior (REFYCES) que té com a finalitat innovar en la docència universitària a través del desenvolupament de cicles d’investigació-acció.

 

 

MOYA VÁZQUEZ, MAR

Mestra d’Educació Infantil (2010). Postgrau en desenvolupament Psicomotor de 0-8 anys (2011), Màster en Inclusió Educativa i Social (2015) i Màster Universitari de Recerca en Educació, especialitat Art, Cos i Moviment (2016), tots a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sóc professora associada a la UAB, realitzant el seguiment de diversos Treballs Fi de Grau del Grau d’Educació Infantil relacionats amb la temàtica “el cos a l’escola”.

La meva experiència al món de l’Educació ha estat diversa. He estat tutora a escoles ordinàries, he estat mestra de SIEI i a l’actualitat sóc mestra a una escola d’Educació Especial.

 

 

NIEVA BOZA, CAROL

f1

Sóc mestra d’educació física i psicomotricista  i exerceixo aquesta formació des de l’any 2001. A l’any 2011 vaig començar a treballar com a professora associada a la Universitat de Barcelona (UB), i des d’aquest any, 2017, estic com a professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A més a més, sóc pedagoga i doctora de l’Activitat Física, Educació Física i l’Esport. Entre l’any 2012 al 2014 vaig col·laborar en el Grup de Recerca en Desenvolupament Psicomotor de la UAB. Des del 2014 col·laboro i sóc membre d’aquest Grup de Recerca en Educació Psicomotriu de la UAB.

Aquest curs 2016-2017 he començat a col·laborar en el Postgrau de Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys i imparteixo classes al Màster Universitari de Recerca en Educació: Art, Cos i Moviment.

 

 

PÉREZ MARTÍN, MAR

Sóc mestra d’Educació Infantil, Postgrau en Desenvolupament Psicomotriu per la UAB.

La meva experiència és com a mestra en educació infantil al cicle 0-3 i com a Psicomotricista. Actualment soc directora d’una escola bressol municipal i estic realitzant docència en el Grau d’Educació Infantil de la UAB en impartint les assignatures de “Didàctica de l’Educació corporal” i “Joc i moviment” i les tutories de Practicums II i IV i TFG’s.

 

 

PORTA MARTÍNEZ, FRANCESC

Sóc diplomat en Educació Física per la Universitat de Girona i Psicomotricista. Actualment director i psicomotricista a l'escola Carlit de Barcelona.

Per altra banda tinc el Postgrau d'especialistes en Psicomotricitat i postgrau en teràpia psicomotriu per la Universitat Ramon Llull i el Màster en Recerca en Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment doctorand de 3r any del Doctorat en Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col.laboro i tutoritzo les pràctiques del Diploma d'especialització en psicomotricitat de la Ramon Llull i soc professor associat de Pràcticum II i III del GEI de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Campus d'excel·lència internacional U A B