Projecte I+D+i "Especialidad de formación, especialidad de empleo y resultados de inserción"

El projecte ESFOREM té com a finalitat desenvolupar, en relació a la realitat espanyola, els següents eixos de recerca:

a) Analitzar la relació entre formació i ocupació en referència a la correspondència entre especialitat de formació i especialitat d'ocupació, amb especial atenció a la inserció professional dels joves a Espanya.

 b) Analitzar els efectes de la correspondència o no correspondència entre l'especialitat de formació i especialitat d'ocupació en els resultats d'inserció professional dels joves.

 c) Analitzar, des d'un enfocament basat en el concepte de competències, els fenòmens d'inserció professional reeixida en situació de no correspondència entre especialitat de formació i d'ocupació. És a dir analitzar els itineraris formatius complexos que permeten l'adequació a l'ocupació malgrat l'aparent inadequació.

 

Publicacions relacionades

Planas, J.; Sala, G.; Van Rompaey, E. (2010) Especialidad de formación, especialidad de empleo y resultados de inserción. ¿Trabajan los jóvenes dónde “deberían”?. Sociología del Trabajo. (Pendiente de publicación)

Planas, J. “La relación entre educación y empleo en Europa”, a Ruiz, J. et al (coord) (2010) Procesos formativos y estructuración régional de los mercados de trabajo. Mèxic: Universidad de Guadalajara (Mèxic), pp 91-122.

 

 

 


Campus d'excel·lència internacional U A B