El grup EMiC:CoM, grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, condemna la decisió de l’Estat espanyol de suspendre les institucions de l’autogovern de Catalunya. L'anul·lació de les funcions pròpies del Govern i del Parlament català dinamita la separació dels poders executiu i legislatiu i és un fet inadmissible i sense precedents a l’Europa democràtica. Davant d’aquest atac als drets fonamentals de la ciutadania, reafirmem el nostre compromís amb la democràcia i la nostra esperança que la política i el diàleg puguin trobar una solució satisfactòria per a Catalunya. Exigim la llibertat immediata de les persones empresonades per les seves idees polítiques i condemnem els atacs partidistes a l’escola catalana, exemple de llibertat, convivència, plurilingüisme i democràcia.

 

El grup de recerca EMiC:CoM (Educació Matemàtica i Context : Competència Matemàtica) és un grup reconegut com a Grup de Recerca Consolidat per la Direcció General de Recerca (Ref. 2014SGR 00723).

El grup EMiC:CoM és la fusió dels grups EMICS – 2009SGR 00590, 2005SGR 00211 – i el grup PREMAT – 2009SGR00364 –.  

Els membres d' EMiC:CoM investiguem la formació i desenvolupament professional dels docents de matemàtiques. 

En aquest moment, hi ha tres línies de recerca en marxa, estretament relacionades entre elles:

  • el coneixement matemàtic fonamental per a la pràctica docent a l’aula de primària;
  • la pràctica docent a l’aula de matemàtiques, de primària i de secundària, posant l’èmfasi en la transició;
  • l´us en contextos d'educació formal de pràctiques matemàtiques pròpies de contextos no formals per al desenvolupament de la competència matemàtica. 

La recerca aportarà coneixement científic útil per a la planificació de la formació del professorat, en particular al graus en Educació Primària i al Màster de Formació de Professorat de Matemàtiques Interuniversitari.

Campus d'excel·lència internacional U A B