II Reunión AUSE

L'Escorial 28-30 de Setembre de 2005

El Centre Grup de Tècniques de Separació en Química, GTS va participar en la II Reunió del AUSE (Associació d'Usuaris del Sincrotró d'Espanya) organitzada per la fundació BBVA que es va celebrar a l' Escorial el passat mes de setembre.

En aquesta reunió el Centre GTS , va presentar els resultats de les seves línies d'investigació en l'àrea de mediambient i en l'àrea de biomedicina dedicats a l'aplicació de les tècniques microscòpiques de Rajos-X basades en la radiació sincrotró a fi d'obtenir informació de les espècies de mercuri presents.

Aquests estudis pretenen avaluar la mobilitat i transport de mercuri en residus miners ( Almadenejos, Ciudad Real) o bé en mostres d'amalgama de mercuri en peces dentals. Per a això s'han emprat les tècniques de micro-EXAFS i micro-XRF sobre un tipus de mostres en les quals la perduda de resolució espacial pot afectar significativament a la qualitat dels resultats obtinguts i a la interpretació dels mateixos.

D'aquesta manera, els resultats obtinguts han permès d'una banda, determinar la distribució espacial dels metalls pesats en les mostres mediambientals analitzades així com les possibles associacions de fases existents, mentre que per altra banda, han permès avaluar a partir de la distribució espacial i la especiació del mercuri en les amalgames dentals , les possibles interaccions entre el mercuri i els components minerals de la dent, així com avaluar possibles processos de difusió del mercuri a través de la dent.

Aquesta informació poden ampliar-la a través dels continguts descarregables d'aquesta secció i que conformen les presentacions que el centre GTS va realitzar en la Reunió del AUSE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Póster II reunión AUSE

 

 

 

Campus d'excel·lència internacional U A B