Benvinguts
La globalització actual es caracteriza per l'acceleració i la intensificació dels fluxos d'intercanvi entre diferents regions del món.
La presència de l'Àsia Oriental és cada cop més propera i evident dins el context mundial. Això no obstant, l'imaginari dominant, en comptes d'aprofundir la comprensió mútua, encara n'accentua la distància i la llunyania.
Els processos i dinàmiques d'intercanvi que es desenvolupen arran de l'encontre entre persones i grups socials amb unes característiques culturals pròpies necessiten ser reconeguts per poder superar les barreres i jerarquies que ens separen.
La diversitat cultural present dins l'Àsia Oriental, així com les transferències culturals bidireccionals entre l'Àsia Oriental i la resta del món, és el que pretén treure a la llum aquesta pàgina.
Activitats
17 desembre 2019
Seminari organtizat pel Grup de recerca Interasia, el Centre d'Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental - CERAO, Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental amb la col·laboració del CIDOB-Barcelona Centre for International Affairs.
21 maig 2019
Guangzhou Dream Factory. Immigration, Globalization, Chinese Factories, and African Dreams
Projecció del documental i debat amb la directora Christiane Badgley
Sala de Cinema UAB, 11:00h
29 de novembre - 19 de desembre 2018
Cicle de conferències: Història i estat actual de la migració xinesa a Espanya
- Sessió 1: 21 de novembre: "Acróbatas, Expresidiarios, Buhoneros, Estudiantes. Los inicios de la migración China en España", a càrrec de Joaquín Beltrán Antolín, Universitat Autònoma de Barcelona , "The Chinese in Europe: A Historical Review for One Century", a càrrec de Li Minghuan, School of International Studies and Overseas Chinese Research Centre. Jinan University, Guangzhou, China.
- Sessió 2: 28 de novembre: "Las mujeres chinas en España", a càrrec de Amelia Sáiz López, Universitat Autònoma de Barcelona. "Identidades en movimiento: Una perspectiva intergeneracional de la migración china", a càrrec de Irene Masdeu Torruella, Universitat Autònoma de Barcelona.
- Sessió 3: 12 de desembre: "Hijos de migrantes chinos en España: Diversidad de prácticas y experiencias de adaptación", a càrrec de Paloma Robles Llana, The Hong Kong Polytechnic University. "Arte, accionismo, migración china y transculturalidad en el marco español y más allá", a càrrec de Laia Manonelles Moner, Universitat de Barcelona.
- Sessió 4: 19 de desembre: Conversación con Dídac Lee y Cristina Zhang, a càrrec de Joaquín Beltrán Antolón, Universitat Autònoma de Barcelona
Cicle ograntizat pel Grup de recerca Interasia, el Centre d'Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental - CERAO amb la col·laboració i el finançament de la Fundació Institut Confuci de Barcelona
Entitats Promotores Observadores
![]() |
Centre d'Informació i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB) |
![]() |
Casa Àsia |
![]() |
Japan Foundation |
![]() |
Fundació Institut Confuci de Barcelona |
Contactar amb el grup
Correu postal
Grup de Recerca INTER ASIA
Departament de Traducció i d'Interpretació
Despatx: K/1018 Edifici K
Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Barcelona
ESPANYA
Telèfon / Fax
- Telèfon: +34 93 581 3377
- Fax: +34 93 581 2762
- Correu electrònic : gr.interasia@uab.cat