Laia Manonelles Moner

Laia Manonelles Moner és doctora en Història de l’art per la Universitat de Barcelona. És professora agregada interina al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i ha impartit classes al Màster d’Estudis Xinesos del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (2010-2011) i al Departament de Didàctica de les Arts Plàstiques de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (2009-2011). És investigadora associada al SOAS (School of African and Asian Studies, Londres).

Centra la seva recerca en l'art experimental a la Xina, l'art d'acció, les dones artistes a la Xina i la recepció de l'art contemporani xinès en el marc euro-americà. Ha realitzat una sèrie d’entrevistes documentades en vídeo a artistes xinesos que s’han mostrat al museu Artium, al Palau de la Virreina, al Museu Reina Sofia, al CAF i a Casa Àsia. Ha comissariat l’exposició Construint la Xina: visions d’una transformació (2010) a l’Institut d’Estudis Ilerdencs a Lleida. És autora del llibre Arte experimental en China, conversaciones con artistas (Edicions Bellaterra, 2011) i dels articles “Ai Weiwei: La recepción de su producción artística”  (Arte, Individuo y Sociedad, 2015), Explorations of Genealogy in Experimental Art in China” (Journal of Contemporary Chinese art Editorial Intellect Journals, nº1, 2014) i Diasporas and Migration Flows in Chinese Experimental Art” (International Journal of Current Chinese Studies, nº3, 2012).

Actualment és membre del grup de recerca SGR InterAsia (2014 SGR 1402) i del grup Art i Arquitectura en la Societat Digital (AASD). Col.labora amb els grups de recerca GREGA. Grup de Recerca en Estètica general i Antropològica (Arts Plàstiques, Teatre, Arts d’acció i Cinema. Universitat de Barcelona i Institut del Teatre) i Grup de Recerca INTER ASIA. Interculturalitat a l’Àsia Oriental. (Universitat Autònoma de Barcelona).

Beltran5.jpg

   

 

Campus d'excel·lència internacional U A B