Seán Golden

Departament de Traducció i Interpretació i d’Estudis d’Àsia Oriental
Facultat de Traducció i Interpretació-UAB
Despatx: K-1018 
Telèfon: 93 581 1375 
Correu electrònic: sean.golden@uab.cat

 

Professor titular d’Estudis d’Àsia Oriental a l’Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Investigador associat principal a CIDOB Barcelona Centre for International Affairs. Professor associat al Barcelona Institute of International Studies (IBEI). Personal doctorat en Estudis d’Àsia Oriental a l’Università Ca’Foscari Venezia. Doctor en Literatura per l’Universitat de Connecticut (EUA). Docència en universitats dels Estats Units i de la Xina. Professor visitant a Hong Kong, Xina i Venècia. Va ser degà de la Facultat de Traducció i Interpretació (UAB).
Director del Centre d’Estudis d’Investigació d’Àsia Oriental (CERAO). Membre de la Junta Executiva de EastAsiaNet (European Research School Network for Contemporary Asian Studies).

 

El seu treball d’investigació inclou estudis culturals comparatius, la construcció del discurs polític a la Xina i el desenvolupament d’una escola xinesa de teoria de les relacions internacionals. Col·labora regularment amb institucions i als mitjans de comunicació com a un dels principals experts sobre la Xina situat a Espanya. És coeditor i traductor de Modern Chinese Poems (1987), Gu Cheng: Selected Poems (1990), Mala herba de Lu Xun (1994), Sunzi, L’art de la guerra (2000,2007,2014), Laozi, Daodejing, El llibre del “dao” i del “de” (2000, 2006), Lao Tsé, El libro de Tao (2012). Editor o coeditor de Soft Day: A Miscellany of Contemporary Irish Literature (1980), The Impact of the Financial Crisis to Higher Education (2010), Regionalismo y desarrollo en Asia. Procesos, modelos y tendencias (2006), Desarrollo y transición en Asia (2005), Multilateralismo versus unilateralismo en Asia: el peso internacional de los “valores asiáticos” (2004), Regionalism in Asia and Europe and implications for Asia-Europe relations (2004). Autor de China en perspectiva. Análisis e interpretaciones(2012).

golden.jpg

   

 

Campus d'excel·lència internacional U A B