Alice Johnson

 

Alice Johnson és la directora del Projecte d'Interpretació Comunitària del Caire (CCIP) al Centre d'Estudis de Migració i Refugiats (CMRS) de l'Escola d'Assumptes Mundials i Política Pública (GAPP) de la Universitat Americana del Caire (AUC).

Va començar el seu treball de formació d'intèrprets comunitaris en 1994 amb els moviments de treballadors agrícoles migrants llatins en el Sud d'Estats Units, on treballava com a intèrpret en les clíniques sanitàries rurals per a migrants - especialitzada en salut maternal i infantil, salut agrícola laboral i protecció de pesticides, conselleria i assistència jurídica en casos de violència domèstica i violència de gènere - i en conferències i fòrums sobre la migració i els drets humans.

L'any 2002, va desenvolupar el programa de justícia lingüística i capacitats multilingües al Centre d'Estudis i Educació Highlander per fomentar la capacitat dels moviments populars a favor de la justícia social, d'incorporar la interpretació i traducció com a eines en les seves coalicions interculturals i interracials, per a la major inclusió i participació de tots els actors populars.

Des de 2006, i gràcies al seu treball amb CCIP, ha facilitat programes de formació d'intèrprets comunitaris i tallers d'assistència tècnica amb diverses ONGs i agències internacionals que treballen amb refugiats i migrants en diferents països, tals com Egipte, Indonèsia, Malàisia, Tanzània, Tailàndia, Turquia, i la RAE d'Hong Kong.

Juntament amb les seves responsabilitats al CCIP, està duent a terme la seva recerca doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona, en el Departament de Traducció i Interpretació. Les seves àrees d'interès inclouen la pedagogia crítica, l'educació popular i els enfocaments basats en els drets humans (HRBA) en la formació d'intèrprets comunitaris pel que fa als refugiats i migrants.

Alice és diplomada en interpretació simultània àrab-anglès per la Universitat Americana del Caire (AUC) , té un màster d'estudis avançats de formació d'intèrprets de la Universitat de Ginebra (Facultat de Traducció i Interpretació) i és llicenciada en antropologia per la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill.

Campus d'excel·lència internacional U A B