Eva Maciocco

Eva Maciocco és una intèrpret, traductora i mediadora intercultural experta en Àsia Meridional (Índia i Pakistan). Des de 2014 treballa en el Proyecto XEIX (Ajuntament de Barcelona), guanyador del primer premi del Diversity Advantage Challenge del Consell d'Europa.
L’any 2016 va fundar, amb l’Alejandra Tercero, la Berta Güell, la Komal Naz i la Marina Arrasate, el grup de recerca Recerpak especialitzat en l’estudi del col•lectiu pakistanès de Barcelona. Entre 2016 i 2017, amb altres membres del grup de recerca, va realitzar un estudi sobre el comerç pakistanès al barri del Raval encarregat pel Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa.

El resum executiu dels resultats es poden consultar a la següent adreça: https://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2017/07/27151852/Resum-comerc%CC%A7-pakistane%CC%80s_FINAL.pdf
Abans d'incorporar-se a l'equip del XEIX, va treballar com a coordinadora de projectes i assistent de recerca en el Grup de Recerca Interdisciplinari sobre Immigració GRITIM (2011-2014) i en el laboratori de Ciències Socials BES LAB de la Universitat Pompeu Fabra. Va realitzar les seves pràctiques en el Departament de Comunitats Asiàtiques de Casa Asia a Barcelona (2011).

També ha participat en diferents projectes socials i educatius per a organitzacions (Fundació Tot Raval, CUAMM, A l’estiu Barcelona t’acull, etc.) i ha realitzat traduccions i articles periodístics vinculats a l'àrea de la interculturalitat.                        
Llicenciada en Traducció i Interpretació en la Universitat Autònoma de Barcelona (anglès, italià i hindi) amb un màster en Gestió de la Immigració de la Universitat Pompeu Fabra. 
Estada a la Universitat de Birmingham en els Departaments de Llengües Modernes i Sociologia. Parla castellà, català, anglès, italià, hindi i urdú.
 

Presentacions a conferències i seminaris:

“El comerç pakistanès al Raval” presentació dels resultats de l’estudi realitzat sobre el comerç pakistanès encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella (Barcelona, 25/07/2017)

“Veí, Veïna, vine a conèixer la comunitat índia i pakistanesa” presentació en l’espai de debat de l’espai veïnal Calàbria 66 amb la col·laboració de la ONG de Veí a Veí, Espai Avinyó, Cordill i PakMir (Barcelona, 16/09/2016)

“Immigration and Community Health: Insights into the South-Asian population in Barcelona” seminari amb estudiants del Stanford BING Overseas Studies Program de la Universitat de Stanford i la Universitat Autònoma de Barcelona (1/07/2016)

“El projecte XEIX, un projecte intercultural amb el comerç de proximitat. La mediació intercultural com a eina facilitadora de la promoció econòmica i social” conferència adreçada a estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, Grup MIRAS-UAB (27/04/2016).

“Proyecto XEIX: Promoviendo las relaciones interculturales a través del comercio de proximidad” part del seminari “Personas emprendedoras y empresarias de origen extranjero: La integración económica en la ciudad.”, Consell d’Europa i Ajuntament de Getxo (Getxo, 1/12/2015)

“Case studies: different approaches/methodologies to foster community empowerment, XEIX Project” part del seminari “Community empowerment and mediation from an intercultural perspective” Intercultural Cities Workshop, Consell d’Europa i Fundació La Caixa (Bercelona, 28/09/2015)

 “Asian Migrant Media: A Local Perspective on Migration and Intercultural Dialogue”, taula rodona organitzada pel United Nation Institute on Globalization Culture and Mobility (UNU-GCM) i Casa Asia (Barcelona, 25/11/2013)

Campus d'excel·lència internacional U A B