Dra. Mariana Orozco

                                         

Contacte: mariana.orozco@uab.cat   

Web personal: https://pagines.uab.cat/marianaorozco/

Mariana Orozco és Llicenciada i Doctora en Traducció i Interpretació i va obtenir el premi extraordinari de doctorat de la UAB per la seva tesi Instruments de mesura de l'adquisició de la competència traductora: construcció i validació. És professora titular de traducció general i especialitzada de l'anglès a l'espanyol al Departament de Traducció i Interpretació de la UAB, ensenya metodologia de la traducció en el Màster de Traducció, Interpretació i Estudis Interculturals i coordina el Màster en Traducció Jurídica i Interpretació Judicial.

Ha estat professora visitant i ha impartit cursos de doctorat, classes de traducció jurídica i seminaris ad hoc a les universitat Imperial College London, Johannes Gutenberg-Universität Mainz, Copenhagen Bussiness School, University of Texas at Brownsville, Universidad de Granada, Universidad Pablo de Olavide i Universitat Rovira i Virgili.   

És autora de la monografia Metodologia de la traducció directa de l'anglès a l'espanyol (ed. Comares, 2012 i 2016) i de més de 50 articles en revistes especialitzades, capítols de llibre i obres de divulgació. El seu interès investigador es centra en la metodologia de la traducció, la traducció especialitzada, la interpretació judicial i la creació de recursos per a col·lectius professionals. Ha format part de tres grups de recerca consolidats i en l'actualitat és membre de MIRAS des de 2014. Ha participat en una quinzena de projectes d'investigació finançats, ja siguin europeus, nacionals o internacionals, entre els quals destaca la coordinació de TIPp (Traducció i Interpretació en els Processos penals) i ha realitzat estades de recerca al Regne Unit en diverses ocasions.

Com a traductora professional té publicades 15 obres i ha treballat com a traductora autònoma i revisora per a clients molt diversos en àmbits com la traducció comercial, financera, publicitària, editorial i jurídica des de 1992. Col·labora des del 2005 en projectes educatius sense ànim de lucre, com Educación Universal o l'Instituto para la educación emocional, ética y social. 

Més informació a  http://gent.uab.cat/marianaorozco/

Campus d'excel·lència internacional U A B