El nostre grup, pertanyent al Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), desenvolupa models en els camps de la superconductivitat, el magnetisme i la nanotecnologia i les fronteres entre ells. El nostre objectiu és estudiar la física d'alguns sistemes d'interès amb potencial per aplicacions. Per dur a terme aquesta recerca col·laborem amb grups de diferents païssos (podeu veure una llista a Col·laboracions).

NOTÍCIES RECENTS DEL GRUP

* El nostre treball basat en sensors magnètics invisibles ha estat seleccionat com a "Editor's Pick" a Applied Physics Letters i destacat per Phys.org.

 

* El nostre grup participa en el projecte europeu FET-OPEN MaQSens. El projecte, liderat pel Prof. Markus Aspelmeyer, cerca establir una plataforma tecnològica radicalment nova per experiments en física quàntica macroscòpica i per sensors quàntics.

 

* La nostra recerca en la millora de la càrrega sense fils amb metamaterials ha estat publicada a Adv. Mat. i destacada per  Phys.orgMaterialsTodayLa Vanguardia, ABCEl Punt Avui i el telenotícies migdia de tv3 (veure vídeo).

 

* El nostre treball sobre "keeping magnetic skyrmions on track" s'ha publicat a Phys. Rev. B i destacat per Physics Central.                                                                  

 

* El vídeo que DNews channel va fer sobre la nostra recerca del primer forat de cuc magnètic ha assolit 2.5 milions de visites en YouTube (a Març del 2018).                                                           

 

* Àlvar Sànchez ha participat en la  XX Semana da Engenharia (SEMENG) de la Universidade Estadual Paulista donant una conferència sobre la màgia dels metamaterials magnètics davant d'una audiència de 800 estudiants d'enginyeria.      

      

 

* Jordi Prat, destacat per Forbes entre els 30 millors investigadors menors de 30 anys en l'apartat de ciència i salut.                                                                        

 

* La nostra recerca en el desenvolumanent del primer forat de cuc magnètic és publicada a Scientific Reports (veure texte complert) i destacada per Scientific American, New Scientist, Physics World, Smithsonian, Discovery News (veure vídeo), RTVE, entre d'altres (veure Medis de comunicació). A més, ha estat seleccionada com una de les "Coolest Science stories of 2015" per Gizmodo.

                                                                                                                        

 

* Àlvar Sànchez ha participat a l'event TEDx de Palma de Mallorca parlant sobre invisibilitat.                                                                      

 

* La recerca del nostre grup en el desenvolupament de la primera fibra magnètica, en col.laboració amb Oriol Romero-Isart i Ignacio Cirac és publicada a Phys. Rev. Lett. (veure Publicacions) i destacada com a Editor Suggestion's and Viewpoint in Physics per l'American Physical Society, i també a  Physics Today, Physics World, New Scientist, i Materials Today.
                                                   

 

* La recerca del nostre grup en xarxes d'àtoms ultrafreds amb vòrtices superconductors, en col·laboració amb Oriol Romero-Isart, Ignacio Cirac i  Peter Zoller, surt publicada a Phys. Rev. Lett.  (veure Publicacions) i és destacada com un Focus in Physics.                                                        

 

* La recerca del nostre grup en invisibilitat magnètica ha obtingut la segona posició al Premio Vanguardia de la Ciencia al millor descobriment científic del 2012 a Espanya i també ha rebut una menció especial dels Premis Ciutat de Barcelona 2012.                                                                         

 

* La nostra recerca en la recol·lecció i concentració a distància d'energia magnètica ha estat publicada a Phys. Rev. Lett. (veure Publicacions) i és destacada com un Focus in Physics i també a PhysicsWorld, a PHYS.ORG i a la RSEF. Una patent basada en aquest treball ha estat sol·licitada.                                                                 

 

*  La nostra recerca en Magnetomecànica Quàntica, per portar microesferes superconductores levitants al règim quàntic, en col·laboració amb el grup d'Ignacio Cirac i Oriol Romero-Isart al  MPQ de Garching, surt publicada a Phys. Rev. Lett.  (veure Publicacions) i és destacada a Nature Physics News and Views.                                                            

                                                

*  La nostra recerca en la realització experimental de la invisibilitat magnètica, en col·laboració amb el grup de Fedor Gömöry a Eslovàquia, és publicada a Science (veure Publicacions), i apareix en alguns medis de comunicació internacionals (veure Medis de comunicació).                                                          

 

*  Invisibilitat magnètica: la recerca del grup en antiimants apareix en alguns medis de comunicació internacionals (veure Medis de comunicació). El nostre article és destacat a la Highlights of 2011 collection del New Journal of Physics (NJP).

Campus d'excel·lència internacional U A B